مشاوره حقوقی رایگان - اتهام به اخذ رشوه

با سلام بنده مهندس ناظر يک ساختمان مسکوني در روستا هستم و داراي پروانه اشتغال به کار مهندسي و پروانه نظارت ساختمان ميباشم و هيچ گونه رابطه استخدامي با بنياد مسکن ندارم و صرفا در قالب مهندس ناظر با بنياد مسکن همکاري ميکنم به صورت اينکه بابت نظارت حق الزحمه اي دريافت ميکنيم از مالک که به حساب بنياد ريخته ميشود ، يکي از مالکان که با هم اختلافاتي زيادي در حين کار بر سر تخلفات داشتيم رفته دادسرا و بر عليه بنده شکايت کيفري با موضوع اخذ رشوه به ميزان يک گوني گردو و يک کيلو نخود و يک گوني کشمش نموده و سه شاهد از اقوام خود آورده و گفته مهندس از من خواسته براي رشوه و بنده را خواستن در دادسرا و قرار وثيقه خواستن گفتن برو وثيقه جور کن بيار و من کاملا منکر شدم و قبول ندارم گفتم که دروغه و ميخاد منو اذيت کنه و تخلف کرده من هم کار رو توقيف کردم و من هم رفتم و تا با وکيل مشورت کنم، حالا سوال اينجاست طبق قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان اگر مهندس ناظر مرتکب خلافي شود بايد شاکي به مرجع صدور پروانه که سازمان نظام مهندسي هست رجوع کند و در آنجا به پرونده بنده در شوراي انتظامي رسيدگي شود، و ايشان فقط شاهد آوردند که به من مقداري جنس مثل گردو و کشمش و نخود و حبوبات دادند. حالا آيا دادسرا ميتواند شکايت را به شوراي انتظامي نظام مهندسي ارسال کند يا خير و آيا اصلا ارتشا شامل بنده که مهندس ناظر هستم ميشود چون هيچ گونه رابطه استخدامي دولتي و خصوصي ندارم ميشود؟ و سوال اينجاست مگر ميشود با شاهد دروغين و فاميل در دادگاه شکايت کرد از مهندس ناظر ساختمان؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

جرم ارتشا در صلاحیت دادسرا و دادگاه کیفری می باشد و جرم ارتشا ، مختص کارمندان دولتی می باشد
در صورت تمایل تماس بگیرید

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
شورای نظام مهندسی ،مختص رسیدگی به تخلفات مهندسین است و صلاحیت رسیدگی به جرائم را ندارد .
اتهام رشوه کارشناسانی که توسط دادگاه یا طرفین یا هر نهاد دیگری تعیین میشوند ،مطابق با ماده 588 قانون مجازات اسلامی( تعزیرات) رسیدگی میشوئ.
موفق باشید.