مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه سهم الارث پدربزرگ

با سلام. الان پنجاه سال هست که زمین کشاورزی پدربزرگم دست دایی من هست. دایی من با رضایت خودش و بدون هیچ اختلافی به ورثه پدربزرگم که پدر من و عمه و فرزندان سه عموی مرحومم که در واقع به عنوان وراث درجه ی دو هستند گفته که برید انحصاروراثت را بگیرید و بیایید.
به صورت توافقی بین خودمون باغ و زمین های دیم پدربزرگتون رو بهتون واگذار کنم. وراث هم همگی انحصاروراثت را گرفتند. وراث از این لحظه به بعد چه مراحلی رو باید تا رسیدن به اخذ اموال پدربزرگشون که همگی با هم توافق دارند و هیچ نوع اختلافی هم بین آن ها نیست را باید طی کنند؟ بعد از مراحل واگذاری و باز پس گیری اراضی دیم و باغ پدربزرگم از دایی من، بقیه ی مراحل تفکیک سهم و تقسیم حد و حدود اراضی بین وراث به چه نحوی باید انجام شود؟ سپاسگزارم

پاسخ ها :

سیدابوالقاسم قاسمی پطرودی

جناب آقای سیدابوالقاسم قاسمی پطرودی :

سلام اگردربین وراث صغیر مهجورویاغایب مفقودالاثر نیست وفق ماده313 قانون امورحسبی بهرنحو که ورثه توافق نمایند می توانند ماترک رابین خود تقسیم کنندوسهم الارث خودرا مشخص نمایند ولی افراز زمین کشاورزی تابع مقررات خاص جهاد کشاورزی میباشد.