مشاوره حقوقی رایگان - کودک زیر 18 هستم و سواله مهمی دارم

سلام
با خسته نباشید
بنده 16 سال سن دارم و ساکن شهر تهران هستم
برادره بنده که 19 سال سن داره منو دچار آزار و اذیت قرار میدهد و فحاشی به من میکند و نه تنها به من به مادر و پدر و برادر 9 ساله ام را نیز فحاشی و اذیت میکند ولی پدر و مادرم چون پسرش هست شکایت نمیکند و در ضمن من بیشتر دچار آزار و اذیت او هستم
میخواستم بدونم منه کودک که زیر 18 سال هستم میتوانم بدون امضای والدین شکایت از برادره 19 سالم که مرا آزار و اذیت و فحاشی میکند شکایت کنم؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

هر گاه شخصی قصد شکایت کردن از فرد دیگری را داشته، باید دارای اهلیت باشد. شاید بسیاری از افراد با معنا و مفهوم داشتن اهلیت آشنایی نداشته باشند. در اینجا منظور از اهلیت داشتن، داشتن سن قانونی می باشد. منظور از سن قانونی همان سن شرعی دختران و پسران می باشد. بدین ترتیب برای دختران 9 سال کامل و برای پسران 15 سال کامل الزامی است. البته با توجه به عرف جامعه در اغلب موارد برای پسران سن قانونی را 18 سال تمام در نظر می گیرند. بدین ترتیب پسران قبل از 18 سال و دختران قبل از 9 سال نمی توانند در مراجع قضایی از شخصی شکایت بکنند. ولی یا قیم افرادی که به سن قانونی نرسیده اند این امکان را دارند که از طرف آنها در مراجعه قضایی به اقامه دعاوی کیفری بپردازند. بدین ترتیب اهلیت نداشتن به منزله عدم توانایی شکایت کردن نمی باشد. بلکه افرادی که اهلیت ندارند، نیاز است تا از یک بزرگتر که ولی و یا قیم وی بوده، کمک بگیرند. بدین ترتیب می توانند تصمیمات بهتری در مورد پرونده بگیرند و این کار به موفقیت آنها در پرونده کیفری کمک می کند.