مشاوره حقوقی رایگان - شکایت کارفرما از کارگر

سلام، خدا قوت. بنده از طرف یک کاریابی مجاز به عنوان راننده پیکان وانت به درخواست کارفرما معرفی به کار شدم. استخدام انجام شد. 10 میلیون سفته حسن انجام کار که یک ضامن هم پشت آن امضا کرد. با حداقل حقوق اداره کار مشغول شدم که در ماه دوم متوجه شدم ایشان 3 ماه اول بیمه نمیریزه و نریخت. بعد از چند ماه کار به همین دلیل امروز من راننده کامیونت را اخراج کردن از شرکت و بعد از مدتی پیدا نشدن راننده مناسب با اصرار خیلی زیاد و وعده و وعید که جبران میکنم و... رانندگی کامیونت 4 تن را به بنده سپردن. قرار بود موقت تا راننده پیدا کنن. اما راننده وانت گرفتن و من رو با همان شرایط حقوق حداقلی ....
4 سال گذاشت راننده وانت اخراج شد. به من گفتن کامیونت را بزار گاراژ وانت پیکان رو بردار. 25 روز دوباره آمدم وانت یک روز گفتن با کامیونت بار ببر سمیرم که هنگام برگشت متأسفانه موتور سوخت. ضمنا در اون 4 سال کامیونت 24 ساعت در اختیارم بوده هیچ مشکلی پیدا نکرد. در این 25 روز که وانت در اختیارم بوده پسره صاحبکار 3 بار کامیونت را از گاراژ آورده بیرون و دوباره برگردونده که یک روز هم 3 تا از فنر هاش رو شکسته بودن. سوختن موتور را میخوان بندازن گردن من. اداره کار (شورای حل اختلاف) شکایتش رو رد کرد و گفتن سوختن موتور ماشین یا هر خسارت دیگر ماشین ها ربطی به کارگر نداره و باید حق و حقوق و سنوات این 4 سال را کامل بپردازه. اما ایشان رفته دادگاه نمیدونم چطوری بدون خواستن من ماشین شخصی من رو ( پراید 86) را توقیف کرده، 3 ماه پیش که اخراج شدم در تاکسی اینترنتی ثبت نام کردم و برای گذران زندگی ام با این پراید مشغول هستم. حالا لطفا راهنمایی ام کنید. او الان میتونن با شرایطی که عرض کردم از من خسارت بگیرد؟ راهی برای رفع توقیف پرایدم هست؟ ایشون بدون هیچ مدرکی میگه من هنگام رانندگی مست بودم اما خود کارفرما سابقه دارن و یک شب هم بازداشت بودن در این زمینه.
کمال احترام و تشکر از شما عزیزان. یا الله.

پاسخ ها :

الهام  كريمي

سرکار خانم الهام كريمي :

سلام بر اساس قاعده تسبیب خودرو زمانی که در ید شما بوده دچار خسارت شده و اثبات این موضوع که شما مقصر نیستید با نظر کارشناس و مستندات شم میتونید از خود دفاع کنید و اینکه خودرو شما توقیف شده ایشان درخواست قرار تامین خواسته نمودن و خسارت احتمالی واریز کردن و شما باید تا حصول رای قطعی منتظر باشید و اگر دادخواست ایشان له نتیجه نرسید میتونید بعد از صدور حکم قطعی درخواست مطالبه پولی که به حساب دادگاه شده ظرف بیست روز به عنوان خسارت بنمایید