مشاوره حقوقی رایگان - خسارت تاخیر تادیه

با سلام و احترام
در پرونده‌‌ای با خواسته مطالبه وجه سفته به همراه هزینه دادرسی، خوانده محکوم به پرداخت وجه شده که درخواست اعسار از محکوم به وی پذیرفته شده و در حال اجرا هست.
خواهان بدوی اخیرا و 2 سال پس از رای اصلی اقدام به طرح دعوی مطالبه خسارت تاخیر تادیه کرده است.

1. ملاک محاسبه خسارت تاخیر تادیه از چه زمانی تا چه زمانی است؟

2. آیا تاخیر 2 ساله پس از صدور رای در مطالبه خسارت تاخیر تادیه، بدون ارسال اظهارنامه یا مطالبه به شیوه‌ای دیگر و حتی غیررسمی، اقدام علیه خود محسوب می‌شود و مصداق قاعده اقدام است؟
و آیا در این خصوص ابهام قانونی و اختلاف رویه‌ای بین قضات وجود دارد؟

3. آیا مطالبه هزینه دادرسی دادخواست جدید به دلیل عدم مطالبه خسارت تاخیر تادیه همراه با خواسته اصلی و تعلل در آن هزینه‌‌ای تحمیلی مشمول قاعده اقدام است و دادگاه مطابق سوال 2 با آن رای می‌دهد؟

تاریخ سررسید سفته اردیبهشت 96، تاریخ تقدیم دادخواست اصلی خرداد 97، تاریخ قطعیت رای اصلی شهریور 97، تاریخ صدور اجراییه مرداد 98، تاریخ قطعیت رای اعسار اسفند 98 و تاریخ مطالبه خسارت تاخیر تادیه آبان 99 هست.

با تشکر

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

با سلام
اگر سفته ها واخواست شده باشد از تاریخ واخواست ،در غیر این صورت از تاریخ مطالبه وجه سفته تا صدور حکم اعسار خسارت تاخیر تادیه تعلق میگیرد .هزینه دادرسی نیز قابل مطالبه است چون خواسته ای مجزاست و اقدام متاخر دارنده خللی به حقوق قانونی دارنده سفته وارد نمیکند.