درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - داوری

سلام وقت بخیر شوهر من رفته بعد از چهار سال بلا تکلیفی در خواست صدور گواهی عدم سازش داده و دادگاه از من خواسته داور معرفی کنم من هم داور معرفی کرده ام و من تمایلی به طلاق ندارم اگر داور من در متن داوری بنویسد سازش و تمکین قاضی چه حکمی میدهد ما در دورا ن عقد داییم هستیم ممنون راهنمایی کنید

پاسخ ها

بستگی به تلاش داوران دارد لذا اصل بر تصمیم زوجین خصوصاً دفاعیات طرفین و تصمیم مقام قضایی است

اگر همسرتان درخواست گواهی عدم امکان سازش داده و شما تمایلی به طلاق ندارید، اینکه داور شما در گزارش خود بنویسد امکان سازش وجود دارد و شما مایل به ادامه زندگی و تمکین هستید، به نفع موضع شماست؛ اما نظر داور برای قاضی الزام‌آور نیست

سلام، وقت شما بخیر.اگر شوهر دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق) داده باشد، مخالفت شما یا نظر داور به تنهایی مانع صدور گواهی عدم امکان سازش نمی‌شود.

در خصوص سؤال شما:

  • اگر داور شما در گزارش خود بنویسد که امکان سازش وجود دارد و شما مایل به ادامه زندگی و تمکین هستید، قاضی این نظر را در پرونده لحاظ می‌کند، اما ملزم به تبعیت از نظر داور نیست.
  • اگر دادگاه به این نتیجه برسد که زوج بر طلاق اصرار دارد و تشریفات قانونی (از جمله داوری و تعیین حقوق مالی زوجه) انجام شده است، ممکن است در نهایت گواهی عدم امکان سازش صادر کند.

از آنجا که فرمودید هنوز در دوران عقد هستید، این موضوع در تعیین برخی حقوق مالی (مانند نحوه پرداخت مهریه و در مواردی میزان نفقه یا سایر آثار) می‌تواند مؤثر باشد، اما اصل حق زوج برای درخواست طلاق را از بین نمی‌برد.

اگر تمایلی به طلاق ندارید، بهتر است:

  • در جلسه دادگاه صریحاً اعلام کنید که خواهان ادامه زندگی مشترک هستید.
  • داور نیز تلاش برای سازش را در گزارش خود منعکس کند.
  • در صورت صدور حکم، نسبت به تمام حقوق قانونی خود از جمله مهریه، نفقه (در صورت استحقاق)، اجرت‌المثل (در صورت تحقق شرایط) و سایر حقوق مالی اقدام کنید.

اگر بفرمایید:

  • بین شما رابطه زناشویی برقرار شده یا خیر؟
  • و علتی که همسرتان برای درخواست طلاق مطرح کرده چیست؟

می‌توان آثار حقوقی پرونده را دقیق‌تر توضیح داد.

 

روند طلاق کمی طولانی تر میشود 

باسلام؛ نظریه داور برای دادگاه جنبه مشورتی دارد و قاضی صرفاً بر اساس آن مکلف نیست در صورت عدم احراز عسر و حرج یا جهات قانونی طلاق، صرف درخواست زوج موجب الزام به طلاق نخواهد بود مگر حقوق مالی زوجه تعیین تکلیف شود.

 

سوالات مرتبط

وکلای متخصص