درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - عدم اجرای حکم

با سلام . محکوم له در پرونده تسلیم خودرو میباشم اما مامور اجرای احکام کلانتری سمنان با من همکاری نمیکند و توقیف خودرو و تحویل خودرو به من را به دلایل واهی انجام نمیدهد . جالب اینکه اجرای احکام و قاضی هم از من خواستند صبر کنم تا ماشین بدهند طرف خودروسازی را گرفته اند . چکار کنم ؟ از مامور شکایت کنم به دادسرای نظام کارم درست میشه ؟ از اجرای احکام به کی و کجا شکایت کنم ؟

پاسخ ها

باسلام در صورت استنکاف مأمور از اجرای دستور قضایی ابتدا مراتب را به قاضی اجرای احکام و رئیس حوزه قضایی اعلام نمایید و در صورت احراز تخلف امکان شکایت انتظامی یا کیفری حسب مورد علیه مأمور یا گزارش به بازرسی مربوط وجود دارد و شکایت به دادسرای نظامی فقط در صورت تحقق صلاحیت آن مرجع امکانپذیر است

 

اگر حکم قطعی و اجراییه صادر شده ولی مأمور اجرا از اجرای آن خودداری می‌کند، ابتدا شکایت از نحوه اجرای حکم را به قاضی اجرای احکام و رئیس حوزه قضایی تقدیم کنید. اگر مأمور بدون دلیل قانونی از اجرای دستور قضایی امتناع کرده باشد، شکایت در دادسرای نظامی نیز قابل طرح است؛ اما بهتر است همزمان درخواست دستور صریح و کتبی از قاضی اجرای احکام برای تحویل خودرو را نیز پیگیری کنید.

سلام و احترام
اول یک درخواست کتبی فوری به قاضی اجرای احکام بدهید و صریحا بخواهید دستور توقیف و تحویل خودرو، معرفی مامور دیگر، استعلام از راهور و گزارش تخلف مامور اجرا صادر شود. اگر مامور کلانتری از اجرای دستور قضایی امتناع می کند، شکایت از او در بازرسی و حفاظت اطلاعات فراجا و در صورت وجود رفتار مجرمانه در دادسرای نظامی قابل طرح است.

سوالات مرتبط

وکلای متخصص