درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل ایام تصرف با جلب نظر کارشناس،وقتیکه شرط ضمنی اجرت‌المثل تصرف بعد انقضا معادل اجرت المسمی

امکان محکومیت خوانده به پرداخت اجرت المثل ایام تصرف با جلب نظر کارشناسی، در حالی که شرط ضمن عقد، اجرت‌ المثل تصرف بعد انقضا معادل اجرت المسمی در متن اجاره نامه رسمی تعیین شده، چقدره؟ آیا همه اجرت المثل به قیمت امسالی که دادخواست ثبت شده حساب میشود یا هر سال به همون نرخ سنوات گذشته؟ ملک مشاعی است یکی از شرکا 20 سال پیش برای سهم دیگری با فریب یک اجاره نامه رسمی دوساله تنظیم و تصرف نموده و حاضر به تخلیه هم نیست. تمدید هم نشده!

پاسخ ها

اگر در اجاره‌نامه رسمی شرط شده باشد اجرت تصرف پس از انقضای مدت معادل اجرت‌المسمی است، اصل بر اجرای همان شرط قراردادی است و معمولاً دادگاه به اجرت‌المثل کارشناسی بالاتر حکم نمی‌دهد مگر شرط بی‌اعتبار یا موضوع دعوا خارج از رابطه استیجاری احراز شود؛ همچنین اجرت ایام گذشته اصولاً بر مبنای ارزش هر دوره زمانی محاسبه می‌شود نه یکجا به نرخ سال تقدیم دادخواست، هرچند خسارت تأخیر و آثار تورمی ممکن است جداگانه مطرح شود.

برای هر روز تأخیر در تخلیه وجه التزام تعیین شده است و خسارت. لذا همان وجهی که در قرارداد تعیین شده است به عنوان اجرت در نظر گرفته خواهد شد.

همان اجرت المسمی

همان اجرت المسمی

خلع ید بگیرید البته اگر سند دارید 

باسلام، با انقضای اجاره و ادامه تصرف بدون اذن، امکان محکومیت به اجرت‌المثل وجود دارد و شرط اجرت معادل اجاره‌بها نیز قابل استناد است؛ محاسبه اصولاً سال‌به‌سال بر مبنای اجرت همان دوره است نه نرخ روز دادخواست و تشخیص نهایی با کارشناس و دادگاه است.

 

سوالات مرتبط

وکلای متخصص