مشاوره حقوقی رایگان - حجر

با سلام آیا کسی که سالها بیماری پارکینسون داشته و در پرونده های بستری داشتن بیماری پارکینسون قید شده و در حال حاضر فوت کرده محجور بوده ؟ و سوال بعدیم اینه که آیا کمیسیون پزشکی قانونی بر طبق دستورالعمل و بخشنامه خاصی در صدور محجوریت عمل میکنند یا فقط به صرف پزشک بودنشون ، بر اساس اطلاعات علمی خودشون عمل میکنند و اگه در حالت اول رسیدگی میکنند ، دستوالعمل ها از کجا بهشون ابلاغ شده و چطور میتونیم تهیه کنیم ؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ بیماری پارکینسون که یک اختلال مغزی است می‌تواند مانع دخالت فرد مبتلا در اداره اموال و دارایی‌اش گردد؛ زیرا ممکن است اموالش را حیف و میل نماید. تشخیص اینکه چنین بیماری از موجبات حجر محسوب می گردد یا خیر و در واقع فرد مبتلا آیا محجور تلقی می گردد؟ در صلاحیت افراد خبره در پزشکی قانونی و کمیسیون مربوطه می باشد. بنابراین هر یک از وراث متوفی (فرد مبتلا به بیماری) که به منظور اثبات عدم نفوذ و بطلان معاملات محجور در زمان حیات، قصد اثبات حجر متوفی را داشته باشند، می تواند با طرح دعوی به خواسته صدور حکم حجر متوفی به طرفیت سایر وراث و اثبات زمان حلول حجر تا زمان فوت(درصورتی که فوت متصل به زمان حجر باشد) مبادرت به تحصیل حکم حجر متوفی نماید.