درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - تحویل ملک به برنده مزایده توسط اجرای احکام

باسلام وخسته نباشید بنده یکدستگاه آپارتمان با سند قولنامه ای طی مزایده خریداری نموده ام وتمامی مبلغ مزایده راپرداخت نموده ام ومزایده هم به تایید شعبه رسیده حالا اجرای احکام می‌گوید که ماتعهدی درقبال تحويل ملک نداریم درصورتی که در صورتمجلس امضاشده توسط من ونماینده دادستان ومدیراجرای احکام به وضوح نوشته شده ملک به برنده مزایده تحويل می‌شود حال به نظرشما اساتید من چه اقدامی انجام دهم تا پروسه طولانی دادخواست خلع ید را طی نکنم

پاسخ ها

با تحلیل وضعیت شما، حق با شماست و اقدام اجرای احکام وجه قانونی ندارد. راهکار فوری و بدون نیاز به طرح دعوای خلع ید وجود دارد.

۱. تحلیل حقوقی تکلیف اجرای احکام

طبق ماده ۱۴۳ قانون اجرای احکام مدنی، پس از انجام مزایده و قطعیت آن، اجرای احکام موظف است «مورد معامله» را به برنده مزایده تحویل دهد. این تکلیف، بخشی از فرآیند اجرای حکم است و یک تعهد مستقل برای اجرای احکام ایجاد می‌کند. صورت‌جلسه‌ای که امضا کرده‌اید نیز تأییدی بر همین تکلیف قانونی است. بنابراین، استنکاف اجرای احکام از تحویل ملک، تخلف از مقررات قانونی است.

۲. راهکار عملی برای الزام اجرای احکام (بدون خلع ید)

نیازی به طرح دعوای خلع ید ندارید. مسیر درست، «الزام اجرای احکام به انجام وظیفه قانونی» است:

· لایحه به دادگاه صادرکننده حکم: یک لایحه کوتاه به دادگاهی که مزایده را تأیید کرده است، تقدیم کنید. در آن تصریح کنید: «اجرای احکام به استناد صورت‌جلسه مزایده و ماده ۱۴۳ قانون اجرای احکام مدنی مکلف به تحویل ملک بوده اما استنکاف می‌ورزد. صدور دستور قضایی مبنی بر الزام اجرای احکام به تحویل ملک مورد مزایده به اینجانب مورد استدعاست.»

· مستندات پیوست: تصویر مصدق صورت‌جلسه مزایده (که قید تحویل در آن آمده)، رسید پرداخت کامل مبلغ مزایده، و نامه یا اظهارنامه‌ای که اجرای احکام در آن از تحویل ملک خودداری کرده است.

دادگاه با بررسی موضوع، دستور قضایی لازم را به اجرای احکام صادر خواهد کرد. این اقدام، سریع‌ترین و مؤثرترین راه برای احقاق حق شماست.

یک نکته کلیدی پیش از اقدام:

اگر ملک در تصرف شخص ثالث (مثلاً مستأجر یا متصرف غیر از مالک قبلی) باشد، اجرای احکام به تنهایی نمی‌تواند اقدام کند و در این صورت، طرح دعوای خلع ید علیه آن شخص ضروری خواهد بود. اما اگر ملک در تصرف خودِ مالک قبلی (محکوم‌علیه) باشد یا خالی باشد، راهکار فوق‌الذکر مستقیماً جواب می‌دهد.

سلام اگر ملک تحت تصرف شخص ثالث باشد، می‌بایست دعوی خلع ید مطرح بگردد. در غیر این صورت، اجرای احکام مکلف به تحویل ملک به شما می‌باشد.

باید تحویل شما دهند 

سوالات مرتبط

وکلای متخصص