مشاوره حقوقی رایگان - پارک در حیاط مشاع

با سلام ساختمان ما 3 طبقه مسکونی است و متاسفانه پارکینگ را تبدیل به واحد مسکونی و واگذار کردند و مالک‌ مانع از استفاده از حیاط میشه و در را شخصا قفل میکنه بدون رضایت بقیه مالکان. آیا از نظر قانونی ممانعتی برای استفاده از حیاط برای طبقات وجود داره. آیا راهی هست که بتوانیم پارکینگ را احیا و از مالکیت ایشون خارج کنیم. سپاسگذار

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. مطابق تبصره 3 قانون تملک آپارتمانها چنانچه چگونگی استقرار حیاط ساختمان به گونه ای باشد که تنها از یک یا چند واحد مسکونی امکان دسترسی به آن باشد هزینه حفظ و نگهداری آن قسمت به عهده استفاده کننده یا استفاده کنندگان است. این ماده میتواند قرینه ای باشد بر اینکه شما حق دسترسی به حیاط را از طریق عبور از واحد وی ندارید. اما در خصوص تبدیل پارکینگ به واحد مسکونی، این کار بر خلاف قوانین شهرداری و شهرسازی می باشد. در این خصوص شهرداری مربوطه تخلف نموده و بر خلاف مقررات شهرسازی اقدام به صدور پایان کار نموده است. لذا ابتداً هر شخص ذینفع میتواند با طرح دعوا در دیوان عدالت اداری علیه شهرداری و اداره ثبت اسناد و املاک کشور درخواست اصلاح پایان کار و اصلاح صورت مجلس تفکیکی مبنی بر تغییر کاربری موجود را مطرح نماید. بعد از آن مالک واحدی که در پارکینگ سکونت میکند باید در خصوص ابطال سند و خسارات علیه فروشنده در دادگاه عمومی دعوا طرح نماید.