مشاوره حقوقی رایگان - واگذاری سفته در ازای خرید مسکن مهر از انبوه ساز

با سلام
وقت بخیر
به تازگی برای خرید یک واحد اپارتمان از اپارتمان های مسکن مهر اقدام کردم...یک شرکت فنی مهندسی به صورت کلی جمعا 35 واحد را از کارگزاری مسکن مهر خریداری نموده و اقدام به ساخت و فروش می کند...
پس از عقد قرارداد در دفتر فنی مهندسی و تحویل چک به مبلغ 30 درصد کل مبلغ واحد، قرار بر این شد که مابقی مبلغ معادل 100 میلیون هنگام انتقال اقساط از نام دفتر دار به نام بنده پرداخت شود.
علاوه بر این دفتردار شرکت فنی مهندسی درخواست 75 میلیون سفته داره به عنوان حسن ضمانت در پرداخت اقساط وام...و دلیل مطرح شده هم این است که خود دفتردار 75 میلیون سفته به عنوان ضمانت پرداخت اقساط به بانک تحویل داده...و بنابراین پس از انتقال سند سفته ها را به من بازمی گرداند..
حال سوال این است که ایا با وجود معرفی ضامن به بانک از طرف من و انتقال کارت بانکی جهت پرداخت اقساط به من و نیز دریافت معرفی نامه از سوی بانک به کارگزاری برای انجام مابقی کارها از جمله انتقال سند ایا باز هم نیازی به دادن سفته هست؟
سوال دوم اینکه انتقال سند پس از خرید عرصه صورت می گیرد و یا پس از تکمیل و واگذاری کلیه واحدهای خریداری شده توسط انبوه ساز به خریداران؟
سوال سوم اینکه ایا نباید مبلغی از مبلغ کل خرید واحد پیش خریدار بماند تا زمان امضا و تحویل سند توسط انبوه ساز؟ در حالیکه در حال حاضر طبق متن قرارداد فی مابین، مبلغ کل پس از اقدامات بانکی کاملا با فروشنده تسویه خواهد شد.
سوال چهارم: ایا نیاز به ثبت معامله در محضر هم هست؟
سوال اخر: چگونه با در دست داشتن پلاک واحد می توان از صحت فروش واحد تنها و تنها به یک نفر مطمین شد؟ (عدم فروش واحد به بیش از یک نفر)
سپاس

پاسخ ها :

علیرضا عامری

علیرضا عامری :

سلام
اولا نیازی به دادن سفته با معرفی ضامن نیست
دوما حتما همون اول باید سند به نام شما زده بشه
سوم بله در کل 10 درصد باید از کل مبلغ برای دفترخانه بماند
سول 4 بله
سوال اخر راه قطعی وایه این سوالتون موجود نیست میتونه با قولنامه هم بنام دیگری انتقال بدن

جواد خانی ملاحاجلو

جواد خانی ملاحاجلو :

استان :

با سلام
مطلب مهم قبل از پاسخ به سوال اینکه هر معامله ای تابع شرایط و توافقات فی مابین طرفین صورت میگیرد بنا بر این هر شرطی که بین فروشنده و خریدار مادام که مغایر با قوانین آمره نباشد نافذ و لازم الرعایه خواهد بود . پس بنابراین ارایه پاسخ کامل و بدون اشکال مستلزم مطالعه مبایعه نامه و شرایط ان دارد
به طور اجمال در مورد ارایه هر گونه وجه و سند یا رسید اعم از سفته با توجه به شرایط بیع مازاد بر ثمن غیر ضروری و بی معنی بنظر میرسد مگر اینکه بر اساس شرایط تسهیلات بانک مربوطه علاوه بر ضامن ضرورت داشته باشد که باید موضوع از طریق بانک بررسی شود.
در مورد سوال دوم بر اساس نحوه و شرایط معاملع ( اگر عرصه هم موضوع بیع باشد) از لحظه تحقق بیع و معامله خریدار مالک تلقی میگردد و انتقال سند رسمی جزء تشریفات است به عبارتی پس از بیع مالکیت محقق و آثار آن جاری میشود .
عرفا در معاملات بخشی از ثمن در لحظه انتقال قطعی سند پرداخت میشو و همانطر که گفته شد این مورد نیز بستگی به شرایط و توافقات طرفین دارد و الزامی برای اینکار نیسا
اگر معاملات اینگونه واحد ها در دفاتر املاک رسمی صورت پذیرد کد رهگیری ارایه شده میتواند این اطمینان را به شمابدهد در غیر این صورت هر احتمالی ممکن میباشد

شیوا شهری

شیوا شهری:

با سلام بهتر کلیه معاملات در قالب رسمی در دفتر خانه و تعهدات به صورت اقرار از فروشندگان اخذ گردد و در صورتی که امکان این کار نبود از مبایعه نامه های تنظیم که کد رهگیری اخذ میشود استفاده نمایید باتوجه به معرفی ضامن دلیل برای اخذ سفته نیست و در صورت عدم استرداد شما ابتدائا اظهار نامه ای به جهت استرداد سفته ها ارسالنمایید و در صورت عدم تحویل دادخواستی مبنی بر استرداد اسناد تجاری در خصوص سوالی که ملک مزبور به افراد دیگری فروخته شده با توجه به اینکه انتقال امکلاک به صورت عادی امکان پذیر است راهی برای کشف موضوع نیست مگر اینکه اسناد ملک را به شهرداری و دارایی و ثبت برده تا در صورت سوابق به شما اعلام گردد در خصوص سند اگر سند عرصه از املاک موقوف نباشد پس از پایان کار و اخذ صورت مجلس تفکیکی سند به نام شما تنظیم می گردد ولی می توان یک وکالت فروش مال غیر منقول اخذ نمود در خصوص نگهداشتن مقداری از مبلغ بعد از پاین کار تحویل فروشنده بدهید این کاملاً توافقی است اما معمولا در عرف به جهت انجام تعهد مبلغی نزد خریدار باقی می ماند و در خصوص عدم انجام تعهدات می توانید مبلغی را به عوان وجه التزام قرار دادی در نظر بگیرد و در خصوص اینکه معامله معارضی وجود داشته باشد فروشنده موظف است کل مبلغ ثمن به علاوه خسارت تاخیر در انجام قرار داد را به روز پرداخت نماید.