مشاوره حقوقی رایگان - بیعانه اجاره منزل

با سلام و خسته نباشید.
بنده منزلی را اجاره داده بودم که مستأجر بنده از یک ماه قبل از پایان مهلت اجاره نامه اعلام کردن که قصد تخلیه دارند.
بنده هم به ‌دلیل تنگ دستی خانه را در سایت اینترنتی برای اجاره قرار دادم.
بعد از ده روز خانمی از طرف خواهرشان آمدن و منزل را پسندیدند و کلی قسم امام و آیه دادند که خانه را برای ما نگه ‌دارید. ما هم برای خاطر جمعی درخواست بیعانه کردیم که ایشان مبلغ 150 هزار تومان واریز کردند.
نزدیک به موعد تخلیه تقریبا 20 روز شد و از آن خانواده خبری نشد.
پس از پیگیری و تماس پیامی حاوی این که خواهرشان از اجاره منزل منصرف شده و فراموش کرده‌اند اطلاع بدهند و ما مجبور به قرض مبلغی شدیم تا مستأجر قبلی را تسویه کنیم.
الان بعد از یک‌ ماه به من پیام داده اند که پول بیعانه را پس بدهید.
میخواستم بدونم آیا این بیعانه باید به این خانواده پس بدهم یا خیر حق من و آبروی من است؟
با تشکر.

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود . پرداخت آن مبلغ برای ایشان حقی ایجاد نکرده اما متقابلا شما هم حقی بر آن مبلغ ندارید مگر شرط کرده باشید که در صورت انصراف ، مبلغ مال شما خواهد بود(کتبی یا شفاهی) در نتیجه مبلغ را به ایشان (حتما به همان شماره کارت بانکی) واریز کنید.