مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار امر مختومه

باعرض سلام و خسته نباشید خدمت اساتید گرامی
پدر بنده یک وصیتنامه داره که دست برادرم هست در وصیتنامه پدرم 18 هکتار زمین زراعی رو به برادرم واگذار کرده بنده در سال 89 دادخواست خلع ید مشاعی 18 هکتار زمین را که سندش هنوز به نام پدرمان هست را ارائه دادم وکیل برادرم به استناد متن وصیتنامه که پدرم گفته من این زمین را به پسر کوچکم واگذار میکنم حکم به بی حقی خواهان گرفت و در دادگاه نگفت که این برگه وصیتنامه هست و از آن به عنوان سند عادی و واگذارنامه نام برد بنده در سال 96 به اشتباه دادخواست ابطال سند عادی را خواستار شدم در حالی که باید ابطال بیش از یک سوم ماترک را خواستار میشدم برادرم در روز رسیدگی صراحتا گفت که پدرم در وصیتنامه اراضی کشاورزی را به من واگذار کرده است بنده نویسنده وصیتنامه رو به همراه دونفر شاهد زن به دادگاه بردم و شهادت دادند که برگه مورد نظر وصیتنامه است و نه سند عادی و واگذارنامه قاضی قرار کارشناسی صادر کرد که آیا ملک مورد وصیت بیش از ثلث کل ماترک هست یا کمتر
کارشناس هم اعلام کرد که ملک مورد وصیت بیش از ثلث کل ماترک میباشد
ولی وقتی رای صادر شد قاضی اینگونه رای داده که اگر این برگه وصیتنامه هم باشد نمیتوان نسبت به کل آن اعلان ابطال کرد و حکم به رد دعوی خواهان را صادر کرد
حالا بنده دادخواست جدید ارائه دادم و خواسته ی بنده ابطال وصیتنامه بر مازاد ثلث ماترک است
سوال بنده این است آیا وکیل خوانده و یا خود خوانده میتواند به استناد رای قبلی که حکم بر رد دعوی خواهان صادر شده از قانون اعتبار امر مختومه استفاده نماید یا خیر
چرا که این دعوی قبلا مطرح شده و حکم بر رد دعوی خواهان صاد و در تجدیدنظر هم قطعی شده
با تشکر از وقتی گذاشتید ممنون میشم زود جواب رو لطف کنید

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام
موضوع دادخواست اولیه ابطال سند عادی هست الان موضوع ابطال وصیتنامه بر مازاد ثلث ترکه است
خوانده ی دعوا در رسیدگی قبلی صراحتا در صورتجلسه گفته که برگه ی مورد نظر وصیتنامه پدرم است
ولی بنده به اشتباه دادخواست ابطال سند عادی رو دادم
ولی الان دادخواست جدید رو اصلاح کردم و بجای ابطال سند عادی ابطال وصیتنامه رو خواستار شدم
بازم مشمول اعتبار امر مختومه میشود؟

اعتبار امر مختومه ابطال وصیت نامه مازاد بر ثلث ماترک وصیت مازاد بر ثلث وصیت نامه وصیت