مشاوره حقوقی رایگان - تجاوز غیر عمد به زمین همسایه

با سلام و احترام. بنده زمینی داشتم با سند مالکیت با عرض 8.5 با طول 15 متر. مجموع 127.50 که در سال 1392 از شهرداری پروانه ساختمان گرفتم. توسط کارمند مسکن و شهرسازی همان شهرستان جانمایی کردم و شروع به ساخت کردم. بعد از یک سال پایان کار و توسط اداره ثبت همان شهر، تفکیک آپارتمان را انجام دادم. هر سه واحد ساختمان رو به 3 نفر فروختم. بعد از 7 سال مالک زمین همسایه ادعا میکنه که بنده یک متر عرض به طول 15متر بر روی زمینش ساخت ساز انجام دادم. در ضمن زمان ساخت و ساز تمامی زمین های اطراف خالی بوده و زمین بنده را با یک ساختمان پشت زمین من بود، اشتباه جانمایی کردند. بعد از پیگیری، مشخص شد که ادعای همسایه درست است. سوأل بنده این است که چه کسی یا چه ارگانی باید جوابگو این اشتباه باشه؟ من دقیقا طبق قانون ساخت و ساز و با نظارت تمامی ارگان های مربوطه کارم رو انجام دادم و بیشتر از متراژ اندازه زمین خودم نساختم.

پاسخ ها :

علی سهراب زاده

جناب آقای علی سهراب زاده :

زمینی که به صورت رسمی ثبت شده باشد دارای پلاک ثبتی اصلی و فرعی و حدود اربعه مشخص است....
در زمان صدور پروانه، شهرداری. با تعیین حدود اربعه نسبت به انجام تشریفات صدور پروانه اقدام می‌کند ...
اکنون که مشخص شده است بخشی. از ملکی که بنا بر روی آن واقع شده متعلق به غیر است......
احتمالا همسایه علیه شما طرح دعوا کرده یا خواهد کرد ، اما در سوال نیامده که چه نوع دعوایی طرح کرده ؟
مطالبه قیمت ملک؟
دعوای خلع ید و قلع و قمع؟ و اجرت المثل ؟