مشاوره حقوقی رایگان - خودروی اتاق تعویض

با سلام بنده در سال 94 خودروی پرایدی رو بصورت قولنامه ای از یکی از اشناها خریدم که صاحب ماشین شخص دیگری بود که بعد از تعویض پلاک سند رو به نام من انتقال داد، ایشون اون موقع به من نگفتن ماشین اتاقش تعویضیه و من هم چون اطلاعات کافی نداشتم ماشین رو خریدم، ماشین تعویض پلاک شد و الان بعد پنج سال کارشناس تشخیص رنگ نگاه کرده و میگه ماشین اتاقش تعویضه و مشکل داره، از طرف دیگم صاحب قبلی میگه ماشین رو به خودم برگردون به قیمت مفت، الان من موندم چکار کنم و باید از کی و به چه عنوانی شکایت کنم از شخصی که ازش قولنامه ای خریدم یا صاحب سند قبلی یا هردو، خیلی درگیر این موضوعم

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

شما می توانید به استناد ماده 422قانون مدنی علیه کسی که خودرو را به شما فروخته دادخواست مطالبه خسارت ارش بدید.مطابق این ماده در مورد عیب پنهان حین العقد خریدار مختار است که معامله را فسخ کند یا اینکه با نگه داشتن مبیع مطالبه ارش کند.ارش هم خسارتی است که بر اساس اون مابه التفاوت قیمت مبیع معیوب و مبیع سالم با جلب نظر کارشناسی یا تعیین از جانب شخص خواهان مشخص شده و به عنوان خسارت مطالبه میشود.بدین صورت که قیمت مبیع یکبار در حالیکه سالم است برآورد میشود و یکبار هم در حالیکه معیوب است تعیین میشود و نسبت بین این دو مبلغ به عنوان ارش از فروشنده مطالبه میشود.به هر حال شما میتوانید خسارت خودتون را از طریق طرح دعوی حقوقی مطالبه و اخذ کنید.صرف نظر از مبلغ خواسته تشکیل پرونده و پیگیری آن تا حصول نتیجه یک فرایند زمانبر هست و مسایل فنی و پیچیدگیهای خاص دعاوی حقوقی را خواهد داشت.از طرفی راه حل دیگری هم وجود ندارد ضمنا قیمت زمان حال را باید مبنای محاسبات خود قرار بدهید چون در اثر گذر زمان و افت ارزش ریال قیمتها به شدت دچار افت شده و قیمت زمان وقوع معامله در چنین شرایط نمی تواند خسارت وارده به شما را تامین کند.