سلام اولا شما اومدی ملک قولنامه متوفی را از وراثش خریدین حالا حالت اول زمانی که متوفی چند ملک را به صورت قولنامه ای خریداری نموده و هنوز سند رسمی درخصوص آن املاک تنظیم نشده است: در این حالت امکان دریافت گواهی انحصار وراثت و تقسیم این املاک قولنامه ای وجود ندارد چراکه وراث ابتدا باید جهت انجام انحصار وراثت نسبت به این املاک قولنامه ای مقدمه ای را به انجام برسانند و آن این است که الزام فروشنده ملک را به تنظیم سند رسمی از دادگاه صالح درخواست نمایند و پس از صدور سند رسمی درخصوص ملک مذکور، ملک مورد نظر به میزان سهم الارث بین وراث تقسیم می گردد و پس از پرداخت خسارات و عوارض مربوط به دارایی و شهرداری، هریک از وراث می تواند با توجه به میزان سهم الارث خود نسبت به دریافت سند رسمی اقدام نماید. حالت دوم آن است که اگر ملک قولنامه ای به دلایل مانند عدم وجود پایان کار یا خلافی و غیره قابلیت دریافت سند رسمی را نداشته میبایست ابتدا وراث نسبت به دریافت پایان کار و انجام مقدمات تنظیم سند رسمی اقدام کنند و پس از دریافت سند رسمی، نسبت به انحصار وراثت آن ملک اقدامات لازم را به انجام برسانند پس می توان گفت امکان دریافت گواهی انحصار وراثت نسبت به ملک قولنامه ای وجود نداشته و پس از فوت متوفی بایستی نسبت به دریافت سند رسمی درخصوص ملک قولنامه ای اقدام لازم صورت گرفته و سپس نسبت به ملک دارای سند رسمی گواهی انحصار وراثت دریافت گردد.
سلام و احترام ابتدا باید گواهی مالیات بر ارث (فرم 19) دریافت شود. سپس با مدارک مالک قبلی و وراث، در اداره ثبت اسناد تقاضای صدور سند کنید. اگر یک سند انتقال قدیمی مفقود شده، با مراجعه به دفترخانه همان شماره، رونوشت آن را بگیرید و مراحل ثبتی را تکمیل نمایید.
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.