مشاوره حقوقی رایگان - کسر از حقوق ضامن وام

با سلام و درود خدمت شما عزیزان دادراه.
حدود دو سال پیش یکی از همسایه‌های ما می‌خواست از بانک وام بگیره. مادر من که مستمری بگیر شرکت فولاد هست. رفت براش از شرکت نامه کسر از حقوق گرفت. وقتی رفتیم بانک چون خود همسایه ما قبلاً وام گرفته بود بانک گفت باید به نام کسی دیگه حساب باز کنی و وام به نام اون باشه. خلاصه رفت و شوهر خاله اش را آورد حساب باز کرد. همون روز وام را گرفت به غیر از مادر من که ضامن اول بود و نامه کسر حقوق گذاشت، دو تا ضامن دیگه‌ام بودن که اونا فقط چک گذاشتن. حالا بعد از حدود شش ماه که گذشت، این آقا اقساط را نداد. بانک نامه زد به اداره بازنشستگی فولاد و از مهرماه پارسال تا حالا دارن ماهیانه اقساط عقب افتاده را از حقوق مادرم کم می‌کنن. حالا سوال من این هست که با وجود اینکه اون بنده خدایی که وام به نامش هست از آذر ماه پارسال بازنشسته شده و خودش حقوق بگیره با این حال آیا بانک حق داره که از حقوق ضامن اقساط را کم کنه؟ در جایی که وام گیرنده حقوق بازنشستگی داره و نا گفته نماند که کارمند بانک هم از فامیل وام گیرنده هست. ممنون میشم که راهنمایی کنید مادر من چطور به حق و حقوقش برسه؟ چون یک ریال از اقساطی که کم کردن بهش ندادن.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

از نظر قانونی تفاوتی بین وام گیرنده و ضامنین نیست.لذا پس از تسویه وام میتوانند وجوه کسر شده از حسابشان را از وام گیرنده اصلی مطالبه کنند