مشاوره حقوقی رایگان - فریب در ازدواج فسخ نکاح

سلام بنده نزدیک یک ماهه زنی به عقد نکاح در اوردم ایشون قبل عقد شرط کردیم حتی مادرمم گفته بود تا زمانی که خونه مهیا بشه اینجا زندگی کنید حتی خودم گفتم یک یا دو سال ... ایشون بعد یک هفته بدون اطلاع من و اجازه بدم خانه را ترک کرده مراجعه نکرده ... هرچی هم بهش پیام میدم گوش نمیکند ایشون بدون اطلاع من رفته از خواهرم گفته تو کارتم پول بریز که خواهرم نداده ... به من میگه من همش نمیتونم شوهر بچسبم خانواده خودم ول کنم .. بعد دو هفته متوجه شدم ایشان یه ازدواج دیگه هم داشته از من پنهان کرده تو شناسنامش ثبت نشده ... بعد شکایت از ایشون درخواست فسخ نکاح دادم ... بعدش متوجه شدم حتی لوله خودش هم بسته به من اطلاع نداده به کسی که معرف او بوده گفته خودم بهش میگم بعد نگفته بهم به دروغ گفته من بهش اطلاع دادم سر طرف هم شیره مالیده کلن به معرفش گفتم زنی که لوله ش بسته بچه دار نمیشه میخام چیکار .... البته نزدیکی هم ایجاد نشده همون روزی که رفته بودیم ازمایش خون گفته بود اگه خونمون نخورد من تعهد میدم بچه دار نشیم، حتی موقعی که لباس هم میپوشید میرفت تو پناه لباس عوض میکرد یا تو تاریکی یادمه یه بار هم میگفت اگه بچه دار نشم طلاق میدی یا نه ؟ بهش گفتم مگه چیزی شده اتفاقی افتاده گفت نه همینجوری پرسیدم مساله ای نشده .... چون بنده رو ویلچر هستم میگفت بریم ازمایش ژنتیک اگه مشکلی بود بچه دار نشیم .... الان که فکرش میکنم خواسته منو فریب بده از من سو استفاده خواسته کنه ... حتی بدهکار هم هست که بدهی هاش مال قبل عقد من بوده به من میگه بدهی ها باید بدی ..... اون هم به من انگ زده میگه به دروغ گفته همون روز که رفته به خواهرم گفته و زن داشش دستگاه تناسیلیش سفت نمیشه که دروغ گفته بود با این روش میخاد مهریه طلب کنه اون بعد اینکه دیده ما فهمیدیم شکایت کردیم درخواست فسخ نکاح دادیم مهریه خودش گذاشته اجرا .... ایا کسی که لوله خودش بسته تو ازدواج دیگش پنهان کرده ایا حق مهریه داره؟ با فرض اینکه از من ایراد گرفته بگیره اثبات بشه ایراد از من هم بوده ایا مهریه اصلن تعلق میگیره در دو حالت؟ ایا من حق فسخ نکاح به خاطر فریب در ازدواج و بستن لوله خودش بدون اینکه قبل عقد به من اطلاع بده حق فسخ دارم یا نه؟

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

در مقابل فریب در ازدواج دو راهکار وجود دارد. فرد فریب­خورده یا می­تواند از طریق کیفری شکایت کند که در این صورت 6 ماه الی 2 سال حبس تعیین می­شود یا می­تواند اقدام حقوقی کرده تقاضای حق فسخ کند . فسخ ازدواج تشریفات خاص طلاق را ندارد و فریب­خورده می­تواند به راحتی نکاح را فسخ کند.

اختیار فسخ فوری است بدین معنی که طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع نکاح را فسخ نکند این حق او ساقط می­شود البته به این شرط که علم به این حق فسخ و علم به فوریت آن داشته باشد.
اگر باکره نباشند کل مهریه باید پرداخت شود