مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه وجه سفته

باسلام
در یک پرونده کیفری شاکی بودم علیه متهمی تحت اتهام جعل سند مجعول و استفاده از اوراق دیگری و با دستور بازپرس جلب شد و چون مالباخته بودم متهم یکدستگاه لپ تاب از من برده بود با چک و مدارک جعلی
خلاصه با توافق در کلانتری طبق صورتجلسه ای که نوشته شد قرار شد متهم هر ماه مبلغ 500 تومن ده طی ده قسط به شماره کارت بشماره ...
متعلق به خودم واریز کنه و اگر اقساط رو واریز نکرد همسر متهم خانم .. بعنوان ضامن اقساط رو پرداخت کنن و یک فقره سفته بامبلغ و امضا و بدون تاریخ متهم بمن دادن و شماره سفته رو در صورتجلسه قید کردیم و همسر متهم پشت سفته رو بعنوان ضامن امضا و اثرانگشت زدن و قرار شد که اگر اقساط ذکر شده ماهیانه اگر پرداخت نشد سفته قابلیت اجرایی در محاکم حقوقی را داشته باشد
و اینکه متعهد متهم در سررسید اقساط اقدام نکرد برای پرداخت قسطها و به ضامن همسرشون گفتم و ضامن سفته سه قسط پرداخت کردن و الان هفت قسط مونده و هیچ خبری نیست
ایا بنده باید مبلغ سفته رو کامل مطالبه کنم؟
و اون سه قسطی که ضامن داده رو از کل مبلغ کم کنم الباقیش رو مطالبه کنم؟
چون در توافق نامه نوشتیم که اگر اقساط رو نداد سفته قابلیت اجرایی داشته باشه و مبلغ سفته 5 میلیون هستش و صرف نظر از دریافت سه قسط میتوانم باتوجه به توافق اگر اقساط رو ندادن وجه سفته رو کامل دریافت کنم؟
و برای اقدام سفته باید چکار کنم؟
مراحلش رو
باتشکر.

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.فقط اقساط عقب افتاده رااقدام نمایید وجه سفته بعنوان وجه التزام مبنای شرعی وقانونی ندارد وحکم دراین خصوص بضررشما صادر میگردد.