مشاوره حقوقی رایگان - سهم مغازه در پرداخت شارژ و هزینه های ساختمان

با سلام و درود

شخصی یک باب مغازه تجاری دارد که در زیر یک آپارتمان بنا شده و طبق صورت مجلس تفکیکی، حق استفاده از مشاعات و مشترکات (من جمله سرویس بهداشتی) را دارد.
علیهذا ساکنین آپارتمان اقدام به تعویض قفل درب ورودی ساختمان و سرویس بهداشتی کرده و از ورود صاحب مغازه ممانعت میکنند.
و ادعای آنها این است که اگر مغازه در مشاعات سهم دارد، پس باید در کل هزینه های تعمیر و نگهداری (ازجمله تعمیر نمای پشت ساختمان که اصلا به مغازه مربوط نیست) و شارژ ساختمان سهیم شود.
این درحالیست که مغازه فقط از سرویس مشاع داخل ساختمان استفاده میکند، و نه پارکینگی دارد و نه از راه پله های طبقات و پشت بام و ... استفاده میکند، که بخواهد هزینه تعمیر نگهداری و ... را بپردازد.
علی ایحال با امعان نظر به شرح فوق خواهشمنداست درصورت امکان راهنمایی بفرمایید که
1. این دعوا در صلاحیت کدام مرجع قضایی است و از چه طریق باید اقدام نمود
2. اگر ماده و مخصوصا رای وحدت رویه راهگشایی برای کار صاحب مغازه در جلوگیری از تحمیل هزینه های ساختمان و پس گرفتن کلید ها وجود دارد، مرحمت نموده و بفرمایید.

پاسخ ها :

سيدجواد    علوي

جناب آقای سيدجواد   علوي:

برابرقانون تملک آپارتمان کلیه مالکین بایدهزینه مشاعات راپرداخت کنند

دانیال علیدادی سلیمانی

جناب آقای دانیال علیدادی سلیمانی :

سلام
1-دعوی در صلاحیت محل وقوع ملک است از طریق دفاتر خدمات قضایی می توانید دادخواست خود را ارائه کنید.
2-شما باید دعوی ممانعت از حق را درخواست نمایید و با استناد به مواد قانون مدنی و ماده 159 قانون آیین دادرسی مدنی دادخواست خود را ارائه نمایید.