مشاوره حقوقی رایگان - سهم مشترک در زمین کشاورزی

با سلام و احترام پدرم و عمه ام در یک زمین کشاورزی که سندش بصورت نسخ دستنویس است به نسبت 2 به چهار به نفع عمه ام شریکند این باغ اب و 4 الی 5 درخت دارد و حق اب اگه عمه ام بخاد بدون اجازه پدرم بفروشد ما چگونه میتوانیم عمه ام مجبور کنیم قسمتهای مرغوب باغ نفروشد طرز تقسیم باغ چطور میشود او میتواند ما را مجبور به فروش کند؟

پاسخ ها :

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

چون زمین مشاع هست قابلیت فروش قسمت مرغوب یا غیر مرغوب وجود نداره وشرکا در جزء جزء ملک شریک ومالکند مگر اینکه بین خود تقسیمنامه ای داشته باشند وخودشون تمام قسمتهارو بین خودشون تقسیم کرده باشند در این حالت اون قسمتی که طبق تقسیمنامه متعلق به عمه تون هست رو ایشون میتونه بفروشه والا نمیتونه به صلاحدید خودش قسمت مرغوب رو بفروشه. اگر این زمین رسما فقط دومالک داشته باشه شما میتونید اعمال حق شفعه از دادگاه بخواهید وعمه تون رو مکلف کنید اگر قصد فروش داره باید اول به شما بفروشه واگر شما نخریدید ورضایت دادید میتونه به ثالث بفروشه. همچنین میتونید بدوا به ایشون یک اظهار نامه ارسال کنید و حق شفعه خودتون رو بهشون متذکر بشید.
(جوادزارعی وکیل دادگستری 09122219001)