مشاوره حقوقی رایگان - حقوقی یا کیفری چک صیادی

با سلام ,در یک پروژه مشارکت در ساخت ,سازنده میخواهد چک صیادی بابت حسن انجام کار به مالک بدهد,سوال و مشکل در تاریخ چک میباشد چون پروژه دو سال زمان میبرد ,آیا مسئله حقوقی شدن چک پیش نمی آید
ممنون از زحمات شما

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام، اساسا چنین چکی حقوقی است

مهدی اسدبیگی

جناب آقای مهدی اسدبیگی :

با توجه به تناقض بین اعتبار 6 ماهه چک‌های صیادی و مدت زمان دو ساله پروژه مشارکت در ساخت، دو راه حل برای حل این مشکل وجود دارد:

1. صدور چک‌های جداگانه برای هر مرحله از پروژه:

در این روش، سازنده برای هر مرحله از پروژه که دارای تاریخ شروع و اتمام مشخصی است، یک چک صیادی جداگانه صادر می‌کند.
به عنوان مثال، می‌توان برای مراحل زیر چک‌های جداگانه صادر کرد:
صدور پروانه ساخت
اتمام اسکلت‌بندی
سفت‌کاری
نازک‌کاری
و ...
مزیت این روش این است که هر چک برای یک بازه زمانی مشخص اعتبار دارد و نگرانی بابت انقضای چک قبل از اتمام آن مرحله وجود ندارد.

2. استفاده از ضمانت‌های جایگزین:

به جای چک صیادی، می‌توان از سایر ابزارهای ضمانتی مانند ضمانت بانکی یا سفته استفاده کرد.
این ابزارها دارای محدودیت زمانی نیستند و تا زمان کامل شدن تعهدات سازنده اعتبار دارند.
البته باید توجه داشت که ضمانت بانکی کارمزدی دارد که باید توسط سازنده پرداخت شود.

برای اطمینان از صحت و انطباق قرارداد با قوانین و مقررات، قبل از امضای نهایی، پیش‌نویس قرارداد را به یک وکیل ارائه دهید.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

درهر صورت چک موضوع ارائه شده جنبه حقوقی خواهد داشت و تاریخ چک همان تاریخ انجام ابتدای پروژه و ثبت در سامانه ثبت گردد