مشاوره حقوقی رایگان - ماده 355 قانون مدنی

درود بر وکلای محترم.
احتراماً، پدر اینجانب 21 سال پیش یه قطعه زمین کشاورزی دیم به شخصی فروخته و گفته خودت متراژ کن و در قرارداد نوشتند مساحت تقریبی3 هکتار. بعد سالها، پارسال طرف درخواست تنظیم سند کرد، رفتیم کارشناس بردیم دیدیم 4 هکتاره.. یعنی یک هکتار مازاد بر قرارداد است. همان زمین بوده با همان مرزهای قرارداد. طبق ماده 355 درخواست فسخ قرارداد دادیم با اینکه تمام ادله موافق ما بود قاضی اجتهاد به رای خود کرد و نپذیرفت. خریدار هم در وسط دعوا از ترس لغو معامله اونو با قیمت پایین فروخت به یکی از شهود حاضر در جلسه کارشناسی.
در نهایت درخواست فسخ پذیرفته نشد و برای یک هکتار هم هیچ اظهار نظری نشد. الزام به تنظیم سند هم نشد. اکنون تکلیف یک هکتار زمین بی تکلیفه. یک هکتار زمین 21 ساله بدون پرداخت وجهی در اختیار کسی بوده و با این رای تکلیف زمین چه میشود؟ ما چکار کنیم به حقمان برسیم؟
آیا امیدی به فسخ قرارداد هست؟ اگر نبود آیا میشه دادخواست جدیدی برای اعاده حداقل یک هکتار زمین مطرح کرد؟ عنوان دادخواست چه باشد؟
متشکرم از سعه صدر شما.

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

فسخ متصور نیست و صرفا بنا به قصد واقعی مبایعه زمین مزکور بر سه هکتار، علیحال خریدار مستحق همان سه هکتار است و مازاد متعلق به فروشنده است، بهتر است جهت اخذ راهکار قانونی از طریق دادراه تماس بگیرید