مشاوره حقوقی رایگان - فرزندان مادر ایرانی از دو پدر فوت شده

با سلام خدمت شما وکلای عزیز که وقت خود را صرف راهنمایی میکند.انشالله خداوند به زندگیتون خیر و برکت بده..داستان من کمی طولانی است از شکیبایی شما پیشاپیش تشکر میکنم..فعلا به عنوان راوی توضیح میدم تا بتوانم اصل مطلب را برسانم..خانومی که مادرم باشد.حدود 50یا60 سال قبل با فرد ایرانی ازدواج میکنم ولی عقد خانگی انجام میدم در حالی که هر دو ایرانی بودن.به خاطر شرایط آن زمان نتوانستند عقد محضر یا کاره دیگه ای انجام دهند و مادرم در سن کم ازدواج کرده که در 15 سالگی صاحب فرزند شدن و به زندگی عادی ادامه دادن که حاصل ازدواجشان 6 فرزند می‌باشد که یکی از فرزندان به فامیلی مادر شناسنامه میگیرد.و مشکلی هم نداشتن.و آخرین فرزندشان که به دنیا میاد بعد 6 ماه شوهر خانوم بر اثر بیماری فوت می‌شوند و برایشان گواهی فوت میگیرن و به خاک میسپارند. از آنجایی که این خانوم بی سواد بوده و دارای 6 فرزند قد و نیم قد بودن و نمی‌توانستند مخارج آنها را تامین کنند.در همسایگی آنها خانواده اتباع افغان زندگی میکردند.و مادرم با این فرد افغان که حاضر میشود بچه‌ای این خانوم را هم میپذیرد.و زندگی جدیدی شروع میکند و از این مرد اتباع بعد سالها صاحب 4 فرزند میشود که فرزندان آنها که یکی خودم هستم هیچ هویتی نداریم و دنبال مدارک ایرانی بودیم..ولی وقتی که فرزند بزرگ خانواده اقدام میکند برای امر سربازی متوجه موضوعی میشود و بعد مدتی ابلاغیه به مادرم ارسال میشود که مبنی بر اینکه شوهر شما هنوز زنده هستن و اینکه اون آقا شناسنامه ایشان را در زمان جنگ برداشته و استفاده کرده.و حالا بعد 40 سال این موضوع را اداره ثبت احوال بعد شکایت اون شخص متوجه شده و 6 فرزند این خانوم را ممنوع خدمات کردن.و ما هنوز نمی‌دانستیم که چنین کاری صورت گرفته تا متوجه شدیم چند سال هم از ابلاغ گذشته بوده. در حالی که مادرم اصلا با خبر نبوده از اینکه شوهرش اتباع کدوم کشور است و از شناسنامه کسی دیگر استفاده میکند.و حالا دادخواستی بر شکایت اون آقا تنظیم کردند که دادگاه حکم اثبات نسب یا آزمایش دی آن ای را صادر کرده تا به فامیل مادرم شناسنامه جدید بگیرم و جلسه دادگاه در سال 1403 می‌باشد.که دادگاه چه حکمی بدهد اما ابلاغیه آمده که در صورت لزوم آزمایش دی آن ای..و اما اینطرف که مادرم با همسر دومش که پدر من باشد صاحب 4 فرزند هستن که طبق قانون سال 98 پرونده مادر ایرانی تشکیل دادیم.و همه مدارک ها را کامل کردیم.مثل ازدواج مادر و پدرم را ثبت محضر کردیم.در حالی که پدرم فوت شده..گواهی معتبر فوت پدرم را هم گرفتیم.و اثبات نسب مبنی بر اینکه همه ما از یک مادر هستیم را گرفتیم البته 4 فرزند ازدواج دوم.خلاصه تمام مراحل را طی کردیم و در سال 1400 به اداره اتباع تحویل دادیم و گفتند پرونده شما رفت برا استعلام امنیتی و سه تا پنج ماه شاید زمان ببره که جوابش بیاد و برای صدور شناسنامه اقدام کنیم.ولی متاسفانه علاوه بر پیگیری های مکرر خودم هیچ کد رهگیری به ما ندادن و الان که در پایان سال 1402 هستیم هیچ خبری از پرونده ما نیست و از آنجا که همه ما بالا سن 18 هستیم و در ایران متولد شدیم و کارت واکسن هم داریم که در پرونده هم موجود بوده همچنان در بی هویتی به سر می‌بریم.ولی چون به عنوان پدر افغانی ثبت شدیم فقط به ما یک برگه تردد در استان داده شده که در آن نوشته افغانی.در صورتی که ما اصلا به افغانستان نرفتیم.به جز یک نفر که خودم بودم به عنوان فرزند بزرگ برای به خاک سپردن پدرم لازم بود که باشم و مجبور به گرفتن تابعیت افغان شدم..و سوال اصلی من از شما بزرگواران این است که آیا در پرونده ای که برای فرزندان مادرم از شوهر ایرانی که به مشکل خورده و تشکیل پرونده دادن ما 4 فرزند از یک پدر دیگر نمی‌توانیم اقدام کنیم چرا که همه به پشت یا فامیلی مادر قرار است در بیایم و تابعیت بگیریم آیا راهی وجود دارد که ما 4 فرزند که تشکیل پرونده در اداره اتباع دادیم و هیچ خبری نشده و حر بار که مراجعه کردم گفتند هفته آینده تماس میگیرن ولی دو سال است که زنگی نزدن و هیچ کد رهگیری هم نداریم..و از آنجا که سن خودم الان نزدیک به 32 سال رسیده.و نتوانستم تحصیل را ادامه بدم.و نمیتوانم کسب و کاری راه بندازم و کلی مشکل دیگر که بسیار زیاد است.و حتی داره از سن ازدواج من میگذره و همچنین برادران دیگرم که هر کدام دو سال از من کوچک تر هستن.با مشکلات زیادی رو به رو هستیم.میخواهم بدانم آیا راهی هست که ما بتوانید در پرونده آن 6 برادر ناتنی از پدر ولی همه از یک مادر اقدامی انجام دهیم تا زودتر به تابعیت برسیم..چرا که واقعا زندگی در سن 30 به بعد بسیاری از مشکلات مواجه میشویم راهی هست که زودتر به تابعیت برسیم..راهنمایی بفرمایید.از آنجا که بنده سواد درست و حسابی ندارم با جواب ساده اگر امکان پذیر است اینجانب را راهنمایی بفرمایید.با سپاس فراوان از وقتی که گذاشتین و این متن طولانی را خواندید.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند راه حل وجود دارد اقدام نمایید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را به دقت مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است