مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله خودرو بعد از چند سال

با سلام خدمت شما سوالی داشتم
بنده در سال 1394 یک خودرو خریداری کردم از شخصی که با مالک اصلی قولنامه عادی داشته ولی مالک اصلی قولنامه ای داشته که اقساطی فروخته و در قولنامه نوشته تا پایان اقساط انتقال سند نمیدهد ولی با توافقی که با (با خریدار خودش که فروشنده من است )انجام دادند خود مالک سند رو به نام خریدار من انتقال قطعی میدهد و همین طور در این مدت سند 3 انتقال دیگر میخورد و فروش رفته و الان سند خودرو به نام نفر سوم است ولی مالک خودرو:دوباره بعد از 8 سال مدعی است که قولنامه ایی از نفر اولی داره که اقساطی فروخته و چون چک هاش پاس نشده باید خودرو دست به دست برگردد و معامله فسخ شود در صورتی که خود صاحب اولیه خودرو بدون اطلاع بنده که از خریدار چک داشته و ما نمیدانستیم سند رو انتقال میده و قطعی هم میزنه و تو این مدت 8 سال چند دست خرید و فروش میشه الان 3 بار سند قطعی خورده ولی الان صاحب اولیه که خودش سند زده مدعی طلب از نفر اولیه هست(لازم به ذکر هست که سند رو به نام کسی که قولنامه داشته نه وکالت داده نه سند انتقال داده بلکه بدون اطلاع ما و بدون اطلاع داور طرفین خودشون )به خریدار من خودش در محضر انتقال قطعی سند میزند)با این حال درخواست استرداد خودرو رو دارد آیا با توجه به اینکه سند رو خودش به خریدار اولیه نزده و به خریدار بعدی سند انتقال داده باز هم میتواند مدعی استرداد خودرو باشد (در ضمن فروشنده اولیه مدعی است که در قرارداد معمولی اولیه به خریدار داور بین طرفین خودشون مشخص کرده که حق انتقال تا قبل از اتمام اقساط نداشته و مگر با اجازه داور خودشون :ولی این بند رو رعایت نکرده و بدون اطلاع و کسب اجازه از داور طرفین خودشون به میل خودش و مستقیما به نفر دوم انتقال داده، و الان درخواست استرداد خودرو رو دارد آیا از نظر قانونی این حق رو دارد یا خیر؟ باز هم یاداور میشوم به فروشنده که قرارداد داشته سند انتقال نداده و مستقیما به خریدار دوم انتقال داده است ، و در مدت 8 سال هیچ ادعایی و شکایتی فروشنده اولیه نداشته ولی الان دوباره دادخواست بدوی (موضوع مالی )داده و مدعی شده که بعد از 8 سال داور طرفین در تاریخ 1402/10/28 رای بر ابطال انتقال سند داده ( که همین رای داور طرفین بعد از 8 سال جایی ابهام دارد)و همه طرف ها رو خواسته تا خودرو از نفر آخر به نفر اول که خود صاحب سند اولیه بوده برگردد، در ضمن نفر اول که با او قولنامه داشته الان خارج از ایران است
لطف میکنید راهنمایی بفرمایید با توجه به عدم اطلاع از قولنامه ایی که از نفر اول بهش فروخته و با علم اینکه میدانسته انتقال سند قطعی خودرو نباید طبق قولنامه اولیه که داشته انتقال میداده :و به نفر سوم انتقال قطعی سند داده و با رضایت خودش سند زده :و همه افرادی که سند 3 بار تو طول این 8 سال انتقال مکرر خورده بازم مدعی استرداد خودرو باشه؟ آیا این درخواست از طرف مالک اولیه قانونی محسوب میشود و اینکه داور طرفین اولین قرارداد بعد از 8 سال رای داده(به استرداد خودرو) این دادخواست او قابل قبول هست یا خیر؟ممنون از راهنمایتون

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
مدارک و مستندات شما نیازمند بررسی است با توجه به پیچیدگی روابط طرفین نتیجه قابل پیش‌بینی نیست.