مشاوره حقوقی رایگان - چگونگی تخصیص مهریه به بازمانده متوفی و تخصیص سهم الارث

با سلام خدمت شما. من همسرم رو چهارده ماه پیش از دست دادم. تنها دارایی همسر من سه دانگ از یک آپارتمان است (از شش دانگ آن آپارتمان سه دانگ به نام من و سه دانگ به نام ایشان بوده است) و مهریه ی من 138 سکه ی طلا قید شده در عقد نامه است به تاریخ 25 سال پیش. ما دو پسر داریم یکی یازده ساله و دیگری 22 ساله و از وراث ایشان مادرشان در قید حیات هستند. سوال اول من این است که آیا من برای دریافت مهریه اقدام خاصی باید انجام دهم و اگر این طور است بفرمایید که از کجا و چگونه باید شروع کنم و اینکه این مبلغ به نرخ سکه روز حساب می شود یا به نرخ سکه زمان عقد یا چیزی بینابین؟ سوال دوم من این است که آیا ترتیبی برای گرفتن مهریه و تخصیص سهم الارث وراث وجود دارد؟ یعنی مهریه به عنوان بدهی ایشان تلقی شده و پرداخت شده و سپس مابقی مایملک حساب شده و سهم هر وارث مشخص و پرداخت می شود یا روال دیگری دارد؟ ممنون می شوم اگر راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.داذخواست مطالبه مهری راتقدیم داذگاه نمایید.و3دانگ منزل رابدواتوقیف کنید.سکه به نرخ روز محاسبه می گردد.پس ازفروش منزل وپرداخت مهریه شما,مابقی وجه را یکهشتم شما میبریدویکششم مادر والباقی بین دو برادر بالسویه تقسیم می گردد.البته شما می توانید اجرت المثل ایام زوجیت را هم مطالبه کنید.