مشاوره حقوقی رایگان - تعویض شناسنامه

سلام وقت بخیر. شرایط تعویض شناسنامه و حذف اسم همسر سابق بعد از طلاق با مدت ده سال زندگی مشترک رو میفرمائید. ممنون

پاسخ ها :

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

دروود ،
اگر زن و مرد بدون داشتن رابطه جنسی از یکدیگر جدا شده باشند؛ برای خارج کردن نام همسر از شناسنامه می‌بایست مدارکی مثل گواهی بکارت از پزشکی قانونی، سند طلاق، حکم طلاق، مدارک و اوراق هویتی مثل کارت ملی، شناسنامه و برگه معرفی نامه از دادگاه مبنی بر عدم رابطه جنسی طرفین به مراکز ثبت احوال برای تعویض شناسنامه و حذف نام همسر سابق ارائه شود.
اگر زن و شوهر پس از زندگی مشترک و داشتن رابطه جنسی از یکدیگر جدا شوند؛ برای خارج کردن نام همسر از شناسنامه خود باید مدارکی مانند سند طلاق همسر سابق، اوراق هویتی فردی مثل کارت ملی و شناسنامه و همچنین مدارک ثبت ازدواج جدید را به مرکز ثبت احوال محل زندگی برای حذف نام همسر از شناسنامه ارائه دهند.
اگر یکی از زوجین فوت کرده باشد و طرف مقابل بخواهد نام همسر فوت شده را از شناسنامه خود خارج کند؛ باید مدارکی مثل گواهی فوت همسر سابق، سند ازدواج مجدد و مدارک هویتی مثل کارت ملی و شناسنامه را به مراکز ثبت احوال برای تعویض شناسنامه تحویل نماید تا پس از طی شدن روال اداری و‌قانونی شناسنامه جدید برای فرد متقاضی صادر شود.
نیازمند توضیحات بیشتر از ناحیه شما و سوال ناقص
توضیحات به طور کلی ارائه گردید .

هادی منافزاده

جناب آقای هادی منافزاده :

با سلام ...
بر اساس قانون 33 ثبت احوال، زن می‌تواند دریکی از سه حالت زیر درخواست کند که نام شوهرش از شناسنامه وی حذف شود:

باکره بودن خانم: اگر زنی بدون داشتن رابطه زناشویی از همسر خود طلاق بگیرد، با موافقت پزشک قانونی به ثبت احوال یا پیشخوان مراجعه و نام شوهرش را از شناسنامه حذف می‌کند.
باکره نبودن خانم: اگر خانم باکره نباشد، فقط در صورت ازدواج مجدد و ثبت‌نام شوهر جدید در شناسنامه، می‌تواند نام شوهر سابق خود را از شناسنامه حذف کند.
زن شوهرش را ازدست‌داده باشد: اگر زن شوهرش را ازدست‌داده باشد، می‌تواند در صورت ازدواج مجدد نام همسر فوت‌شده‌اش را از شناسنامه‌اش حذف کند.
اگر زن و مرد صاحب فرزند شوند، شرایط حذف نام زن از شناسنامه کمی متفاوت است؛ بنابراین زن و مرد با رعایت ضوابط فوق می‌توانند با ثبت ازدواج مجدد نام همسر سابق خود را از شناسنامه حذف کنند اما نام پدر و مادر در شناسنامه فرزند باقی می‌ماند. همچنین امکان حذف نام فرزند از شناسنامه والدین وجود ندارد.