مشاوره حقوقی رایگان - نحوه تقسیم ارث پدری

سلام
پدرم از دنیا رفته
مادرم زنده است و ازدواج نکرده است
داراری 4 فرزند و 2 پسر و 2دختر
و مادر متوفی(پدرم) زنده است
مادر متوفی چقدر ارث می برد؟
مادرم همسر متوفی چقدر ارث می برد؟
اول ارث مادرمتوفی حساب می شود یا مادرم همسر متوفی؟
مهریه مادرم همسر متوفی کی حساب می شود؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه نحوه تقسیم سهم الارث به شرح ذیل است.
اول مهریه مادرتان به عنوان دین ممتاز پرداخت می شود و اگر بدهی دیگری داشته باشد باید پرداخت شود.
سپس اگر وصیتنامه داشته باشد اول به وصیت عمل می شود.
سپس الباقی اموال بعد از پرداخت مهریه و سایر دیون بین وراث تقسیم می شود
سهم مادر متوفی یک ششم اموال
سهم همسر یک هشتم اموال
الباقی بین فرزندان تقسیم می شود
که سهم فرزندان پسر دو برابر دختر است.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در اینجا ابتدا دیون متوفی پرداخت می‌شود

مادر می‌تواند ابتدا مهریه خود را مطالبه نماید

و نسبت به سایر اموال در صورت باقیماندن مادربزرگ یک ششم ارث می‌برد

مادر یک هشتم ارث می‌برد و پسر دو برابر دختر ارث خواهد بود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مهریه مادر دین ممتاز است و بایستی در ابتدا پرداخت شود. سهم‌الارث مادر متوفی یک ششم از ماترک، سهم‌الارث همسر یک هشتم از ماترک و الباقی ماترک بین فرزندان به نسبت دو(پسر) به یک(دختر) تقسیم خواهد شد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اول مهریه و سایر دیون و بعد مابقی بین ورثه به این صورت تقسیم میشود 1/6مادربزرگ و 1/8مادر و پسرها دو برابر دخترها