مشاوره حقوقی رایگان - دادنامه قرار نهایی تصمیم نهایی

سلام وقت بخیر

من شاکی هستم. شعبه کیفری دو، دادنامه ای به نفع من امروز صادر کرده و متهم که محکوم شده تو جلسه دادگاه هم حاضر نشد.

مورد تصادف منجر به جرح بوده که‌ متهم صد در صد محکوم شده به پرداخت دیه (یک دهم از دیه کامل بابت شکستگی استخوان ران چپ و 15 درصد هم دیه کامل بابت ارش نقص عضو و محدودیت حرکتی) و در ادامه تو دادنامه هم اومده طرف یکسال حق رانندگی با هیچ وسیله نقلیه موتوری رو نداره و 1/5 میلیون تومن هم جزای نقدی باید به صندوق دولت بده.

تو متن آخر دادنامه هم نوشته رای غیابی بوده و ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و پس از آن ظرف 20 روز قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر است.

من که اعتراضی ندارم اما میخوام سریعا تقاضای اجرا بدم.

حال سوالم اینه که:

1) این رای کی قطعی میشه؟ صبر کنم بعد از 20 روز دیگه (10 مهر) برم شعبه صادرکننده برای تقاضای اجرای احکام؟

2) در هنگام مراجعه به شعبه اجرای احکام و همچنین مراجعه به بیمه چه مدارکی باید همراهم باشه؟

3) اگر طرف مقابل تو این 20 روز اعتراض بزنه، آیا من هم می تونم پشت سرش اعتراض بزنم (البته در شرایطی که رای دادگاه تغییر کرده باشه)؟

4) آیا این میزان دیه ای که دادگاه بریده را بیمه طرف مقابل می تونه پوشش بده؟ یعنی اگر تعهدات بیمه طرف مقابل کمتر از میزان دیه رای دادگاه باشه و بیمه به هر دلیلی پرداخت نکنه، چطور باید از طرف مقابل دیه رو مطالبه کرد؟ حکم جلب؟ توقیف اموال؟ و...؟

ممنون میشم به هر چهار سوال پاسخ دهید و راهنمایی کنید.

تشکر

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام ‌
بعد از گذشت 40 روز از ابلاغ اگر محکوم علیه اعنراض ننماید رای قطعی خواهد شد و شما باید درخواست صدور اجراییه را نمایید

و بیمه خودرو تا سقف تعهد مسئولیت پرداخت دیه را خواهد داشت و پرداخت مازاد بر ‌ان بر ‌عهده خود راننده مقصر است