مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری

با سلام
بنده قرار بود یک حواله ماشین به فردی بفروشم و چک دوماهه بگیرم رفتیم بنگاه گفتند شما امضا کن برو محضر وکالت تحویل خودرو به فرد دیگری بده. وقتی برگشتم قولنامه را به من ندادند بعد از 35 روز قولنامه را به من دادند و متوجه شدم اسم خریدار فرد دیگری است و مبلغ آن کمتر از چک نوشته شده. در توضیحات هم نوشته اند با اجازه و اذن فروشنده مبلغ مورد نظر به حساب فلانی (یعنی صاحب چک) واریز گردیده بدون اینکه اسمی از چک و شماره آن ببرند. الان ماشین را تحویل گرفتند و به فرد دیگری فروختند. صاحب چک هم کلاهبرداری کرده و فرار کرده. الان من چگونه می توانم ماشینم را پس بگیرم و اثبات کنم قولنامه به دروغ نوشته شده و کلاهبرداری بوده است. آیا ماشین که به فرد دیگر فروختند توقیف میشه؟ آیا نوشتن متن توضیحات می تواند سند باشد که پول ماشین واریز شده؟ ممنون

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق قرارداد می توانید طرح دعوی کنید.اکر کلاهبرداری شده می توانید شکایت کیفری مطرح کنید.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

کلاهبرداری شرایطی دارد از قبیل اینکه ارکان کلاهبردای مشخص است که سه رکن اصلی دارد و باید این ارکان جرم کلاهبرداری را تک تک بررسی کنیم تا ببینم آیا عمل اتفاق افتاده کلاهبرداری است یا خیر حتی ممکن است عملی جرم باشد ولی کلاهبرداری نباشد که در این موضوع می‌توان آن را با جرائمی مثل تحصیل مال از طریق نامشروع ربط داد . گاهی نیز اتفاق میفتد اصلا جرمی اتفاق نیافتاده است و صرفا دعوی حقوقی باید مطرح کرد که این موضوع که دقیق چه موضوعی طرح شود بنابر تشخیص وکیل است که پس از بررسی اسناد و مدارک بصورت دقیق حاصل می‌شود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام شما می‌توانید تحت عنوان کلاهبرداری شکایت نمایید گرچه قرارداد شما نیز می‌بایست مورد بررسی قرار بگیرد