مشاوره حقوقی رایگان - قیم پدر شدن

سلام
پدر من دارای بیماری اعصاب است و تعادل روانی ندارد، آیا من که تنها پسر بالای ۱۸ سال او هستم، می توانم قیم او شوم و سرپرستی او را به عهده بگیرم؟ اگر جواب مثبت است از چه طریقی باید اقدام نمایم؟ و به چه مدارکی احتیاج دارم؟

پیشاش از لطف شما بابت پاسخگویی سپاسگزارم.

پاسخ ها :

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

باسلام ابتدا باید محجوریت پدر را اثبات ودر دادگاه برای وی حکم حجر اخذ کنید وبرای اینکار به مدارک وپرونده پزشکی وی نیاز دارید البته خود دادگاه نیز از پزشکی قانونی استعلام خواد گرفت. سپس به دادسرای امور سرپرستی مراجعه و تقاضای قیمومیت کنیدوبعد آن دادسرا قیم تعیین میکند لذا معمولا با توجه به شرایط شما اگر صلاحیت داشته باشیدخود شخص شما بعنوان قیم تعیین خواهید شد

یک وکیل

آری می توانید قیم وی شوید
از دایره سرپرستی دادسرا شروع کنید
پس از تشکیل پرونده در این مرجع شعبه مربوطه حکم مقتضی صادر خواهد کرد.

سپیده عصاریان

سپیده عصاریان:

با سلام
ابتدا در مورد شرایط پدر شما میبایست محجور بودن ایشان در دادگاه اثبات شود ...محجور بودن یعنی اینکه ثابت شود ایشان صلاحیت اداره دارایی خود را ندارند ...پس از صدور حکم از دادگاه و نهایی شدن حکم فوق شما میتوانید با ارایه این حکم به انضمام تقاضای نصب قیم و معرفی خود به عنوان داوطلب واجد شرایط تقاضای قیم کنید

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
مقوله بیماری روانی با آنچه در قانون به ویژه ماده 1218 قانون مدنی متفاوت است گاهی شخص بیماری روانی دارد اما محجور نیست و برای اثبات حجر باید به دادگاه صالحه مراجعه نمود
در خصوص سوال؛ شما در صورتی می توانید قیم شوید که مشمول ماده 1231 قانون مدنی نباشید هرچند در این گونه موارد دادگاه به قیمومت فرزند برای ولی خاص که همان پدر می باشد رای نمی دهد و ترجیحاً قیمی دیگر را منصوب می کند.
شما می توانید به دادگاه خانواده محل مراجعه وبا ارایه مدارک مثبته ادعای خود و پس از اثبات نسبت به درخواست نصب قیم اقدام نمایید