مشاوره حقوقی رایگان - اضافه متراژ ملک خریداری شده

سلام
سال 1401 آپارتمانی را به صورت قرارداد پیش فروش خریداری کرده ام که فروشنده(پیمانکار) مساحت زیربنای کل را 95 متر اعلام کرده (مجموع مساحت پارکینگ 12انباری3 آپارتمان80)ولی اکنون متوجه شدم مساحت آپارتمان 10 متر بیشتر است و فروشنده درخواست مبلغ اضافه متراژ به قیمت روز را دارد. که بنده قیمت روز تحویل را مد نظر دارم.
و به صورت شفاهی گفته که اگر به قیمت روز پرداخت نکنی پارکینگ را از قرار داد حذف میکنم.

تاریخ تحویل آپارتمان به شکل صوری یک ماه پس از عقد قرار داد نوشته شده ولی فروشنده همزمان با عقد قرار داد کلید آپارتمان را تحویل داده است.

فروشنده از متراژ دقیق ملک خود آگاه بوده اما عمدا متراژ را پایین تر اعلام کرده و اکنون پس از یک سال گذشتن از عقد قرار داد میزان اضافه متراژ را بیان کرده و درخواست مبلغ آن به قیمت روز دارد.(به فرد دیگر آپارتمان مشابه را در طبقه دیگر با متراژ ده متر بیشتر سه سال قبل از قرارداد من فروخته)

قرارداد در محضر ثبت شده و فروشنده تفویض وکالت اختیارات در باب این آپارتمان با متراژ 95 متر انجام داده است.

در متن قرار داد ذکر شده:
*در زمان تحویل آپارتمان درصورت داشتن اضافه متراژ به قیمت روز تحویل از خریدار دریافت خواهد شد.
*هنگام تنظیم صورت مجلس تفکیکی در صورت اضافه متراژ به قیمت روز سند خریدار دریافت خواهد شد(که فعلا خبری از سند و صورت مجلس تفکیکی نیست چون ساختمان هنوز پایان کار ندارد ،به دلیل داشتن جریمه ساخت غیر مجاز طبقه آخر که سازنده هنوز جریمه آن را پرداخت نکرده در صورتی که زمان عقد قرار داد در حضور شاهد بیان نموده ساختمان پایان کار دارد)
*خریدار کلیه دعاوی حقوقی و کیفری خود را از فروشنده در حال و آینده سلب نموده و فروشنده و خریدار هر زمان که بخواهند میتوانند قرار داد را فسخ نمایند و درصورت فسخ توسط خریدار کلیه وجه پرداختی ایشان تا روز فسخ با کسر مبلغ 30 درصد به ایشان به صورت یک فقره چک 3 ماه پرداخت میگردد.
* تحویل دائم و بموقع آپارتمان فروخته شده در صورتی می باشد که خریدار تمامی تعهداتش را طبق قرار داد انجام داده باشد و تمامی خریداران و فروشنده پس از تسویه حساب کامل با خریدار مورد معامله را تحویل می دهد.
* خریدار فقط با اخذ موافقت کتبی و رضایت فروشنده میتواند مورد معامله را قبل از صدور سند به غیر انتقال دهد که در این صورت تعهدات ثالث بر اساس توافق جدید با فروشنده به عمل خواهد آمد.
* در صورت بروز اختلاف ناشی از قرار داد مرضی الطرفین آقای x که برادر فروشنده هست به عنوان مرضی الطرفین می باشد.
* طرفین کلیه خیارات را ولو خیار غبن حتی به نحو اعلا مرتبه ی آن از خود ساقط نمودند.
* این قرار داد به صورت عین در معین می باشد.
ضمن این که فروشنده به تعهدات خود به طور کامل عمل نکرده و ساختمان هنوز اسانسور درب پارکینگ در حیاط کنتر تفکیک گاز و آب ندارد.(در متن قرار داد این تعهدات ذکر شده ولی تاریخ تعیین نگردیده)

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم راه حل وجود دارد
توضیح مفصل است در پیام.چت نمی گنجد....