مشاوره حقوقی رایگان - چشمه در زمین و باغ شخصی

سلام یک قطعه زمین به مساحت حدودا دو هکتار برای خرید پیدا کردم که چشمه ای در داخل این باغ وجود دارد
ایا با خریدن این باغ مالک قانونی چشمه هم هستم

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
عرفا مالک چشمه خواهید بود و در قرارداد نیز قید کنید که چشمه متعلق به شما است و یا اینکه حداقل در قرارداد قید کنید که زمین از چشمه حق آبه دارد در این صورت می توانید از آب چشمه استفاده کنید.
توجه داشته باشید که طبق قانون مالکیت تمام چشمه ها با دولت است که اداره آن با شرکت های آب منطقه‌ای است ولی اشخاص می توانند از چشمه حق آبه داشته باشند.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
عرفا و با قید در قرارداد بله اما به صورت قانونی خیر شما تنها حق استفاده را دارید نه مالکیت چشمه

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
طبق قانون ، چشمه و قنات موجود در اراضی اشخاص ، در مالکیت دولت میباشد و شما فقط حق استفاده خواهید داشت