مشاوره حقوقی رایگان - حق ارتفاق

باسلام ،عرض ادب و احترام
سوالی داشتم ما یک زمینی داریم که دارای نهر عام می باشد که به صورت موازی از بالا به پایین رفته و همسایگان پایینی ما سالیان سال آب می بردند بعد از مدت ها همسایه چسبیده (کناری) ما امده و ادعا می کند که از این نهر من حق ارتفاق دارم در صورتی که خود راه آبرو جدا گانه از زمین خود در بالا و کنار ما دارد و نهر ابی مستقیم از بالا به پایین داردو حالا او ادعا میکند که در پایین زمین خود من از این نهر سالیان قبل حدودا 20 سال قبل وشاید قبل تر صاحبان قبلی زمین او آب می بردن و از وقتی که ما زمین را خریدیم این شخص تا به حال آبی نبرده است و اینکه درزمین ما نهر منشعب نشده و در همسایه پایینی زمین ما منشعب شده طبق اظهارات او الان هم نه چون نهر او پر شده است سوال بنده این است با توجه اینکه ما اجازه نمی دهیم می گوید من شاهد دارم و استشهاد نامه از شاهدان گرفته که من قبلا آب می بردم آیا حق ارتفاق به او تعلق می گیرد؟

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

صرف ادعا کفایت نمی کند موضوع باید یا در سند قید شده باشد یا به طریقی اثبات شود در صورت شهادت شهود می توانید متقابلا‌ استشهادیه ارائه دهید و شهود بیاورید که چنین نیست و شهود وی راجرح کنیدهمچنین در صورت نیاز موضوع توسط کارشناس بررسی میگردد.