مشاوره حقوقی رایگان - بیمه بیکاری و بازنشستگی

سلام
دوتا سوال دارم از خدمتتون
من 8 سال ونیم سابقه دارم.الان درصورت بارداری و مرخصی زایمان سابقم 10 سال میشه.(9ماه باداری 9 ماه مرخصی زایمان) اگر بعد از اتمام مرخصی زایمان بخوام از ایام بیکاری استفاده کنم (کارفرما گفته بعد از مرخصی زایمان نیاز بهم نداره) درصورتی که نیاز نداشته باشه و نامه عدم نیاز نده بهم میتونم استفاده کنم از بیمه بیکاری؟اخه شنیدم یک ماه باید برگردی سرکار!!!!
سوال دومم اینه که من بعداز این تاریخ یعنی بعد از مرخصی زایمان درصورتیه که شامل بیمه بیکاری نشدم یا حتی بعد از پایان بیمه بیکاری بخوام خودم حق بیممو واریز کنم و جایی نرم واسه کار .آیا شامل قانون بازنشستگی 20 سال و 42 سال برای زنان میشم؟ در صورتی که کامل واریز کنم در 43 سالگی 20 سال سابقه میشم

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود *

*شرایط بازنشستگی برای آقایان به صورت زیر است:*

اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 50 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، میتوانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.

*شرایط بازنشستگی برای زنان به صورت زیر است:*
?اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر 42 سال سن و حداقل 20 سال سابقه کار دارید که بیمه آن پرداخت شده است، به شرط آنکه در جایی استخدام باشید و بیمه شما پرداخت شود، میتوانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 45 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 55 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.اگر حداقل 55 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.
?شایان ذکر است بانوانی که دارای سابقه مشاغل سخت هستند، به ازای هر سال سابقه، 1.5 سال سابقه محاسبه می‌شود. همچنین شرایط خاص بازنشستگی برای افرادی که جانباز و یا معلول میباشند نیز وجود دارد