مشاوره حقوقی رایگان - صلح عمری

سلام عرض ادب
مادرم میخواهند سند ملکی که به نامشان هست را به نام من صلح عمری کنند. خواستم بدونم ایشون میتونند در زمان حیاتشان فسخش کنند؟ امکانش هست که کاری کرد که غیر قابل فسخ بشه ؟
باتشکر

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
صلح عقدی لازم است و در صورتی صلح کننده میتواند آن را فسخ نماید که در قرارداد شرط فسخ کرده باشد یا اینکه دو طرف توافق بر فسخ کنند و در غیر اینصورت نمیتوان آنرا فسخ نمود . و به عبارتی دیگر صلح عمری یعنی اینکه مالک ملک معینی با تنظیم این سند ملک را به نام متصالح منتقل می نماید اما با قید این شرط که تا زمانی که مصالح در قید حیات می باشد حق استفاده از منافع مورد صلح و همچنین حق اجاره دادن ملک را به هرشخص به مدت عمر خود دارد که با فوت مصالح منفعت نیز تابع عین بوده و متصالح بصورت ششدانگ مالک عین و منافع می گردد با این توضیح که مصالح می تواند حق فسخ یکجانبه را نیز برای خود محفوظ دارد که تا زمانی که زنده و در قید حیات می باشد حق فسخ سند و بازگرداندن ملک به وضع سابق را داشته باشد که در این صورت صلح عمری با حق فسخ می باشد .

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
خیر عقدصلح ازعقودلازم است وهیچیک ازطرفین نمی تواند فسخ کندمگراینکهددرعقدخیارفسخ شرط شده باشد