مشاوره حقوقی رایگان - تصرف عدوانی

با سلام
همسایه کناری ما کرسی چینی ساختمانش در طول 12متر حدود 50 سانتیمتر وکل ساختمانش (دو طبقه)حدود 15 سانتیمترتو زمین ما بود و که بعد از تخریب خونه قدیمی مشخص شد کرسی را تا صاف دیدار خونش با رضایت شفاهی همسایه تراشیدیم و ساختمانمون رو کنارش باحذف درز انقطاع و کاهش 5 سانتیمتری از عرض نقشه ساختیم .حالا از کل طول زمین حدود 15 سانت در تصرفش هست و حاضر به تخریب و عقبنشینی از دیوار حیاط نیست که ما طبق سند تک برگ عرض 10متر و بسازیم و پلاک همسایه از عرض 10متر بیشتره ولی سند دوتامون 10*20 متر هست. حالا داره خونشو نما میزنه.اظهارنامه تعطیلی نما و رفع تصرف اول نماکاری فرستادیم توجه نکرد.درخواست تامین دلیل دادیم که نماکاری رو داره کار میکنه علیرغم اظهارنامه و تصرف زمین به عرض حدود 15سانت و اینکه دیوار حیاتطش ارتفاعش زیاده و اصول فنی در احداثش رعایت نشده و کارشناس رسمی دادگستری تقریبا همشو تایید کرد.حالا میخوایم شکایت تصرف عدوانی کیفری بدیم. قاضی شورا میگفت خونشو تخریب نمیکنن و فقط پولشو میگیریدولی ما میخواییم حداقل دیوار حیاتش رو عقبنشینی بدیم.ضمنا خونش دو طبقه هست و پروانه کار فقط طبقه همکف داره و پایانکار هیچکدام.نامه به شهرداری زدم که پایانکار بهش ندن تا تکلیف مشخص بشه معاون شهردار دستورش رو داد گذاشتم رو پروندش.لطفا راهنمایی کنید که باید چکار کنم و اینکار چقدر حدودا زمان نیاز داره و هزینه؟

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

مسائل ملکی به گونه ای نیست که صرف یک پرسش و پاسخ شما را به راه حل برساند چرا که ابعاد مسائل حقوقی گسترده است چه بسا اشتباه در خود خواسته یا دفاعیات به ضرر افراد تمام شود. باید بررسی دقیق و سنجیده ای از اوضاع و احوال پرونده شود طرح دعوی و چگونی شرح آن از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اگر به درستی دادخواست مطرح نشود در اولین مرحله رسیدگی رد شده و همچنین ممکن است شرایط شکلی آن درست باشد ولی به صلاح نباشد که این نوع دادخواست داده شود . اگر هم که پرونده در جریان باشد باید مطالعه پرونده در شعبه قضایی صورت گیرد که وکیل از جزئیات پرونده باخبر شود و دفاعیات مناسب تری تهیه گردد.