مشاوره حقوقی رایگان - تدلیس در کیلومتر خودرو

سلام و درورد من چندروز پیش خودرویی (1401/10/18) JacS5 خریداری کردم ، خودرو رو برای تشخیص رنگ جهت کارشناسی بردم و خودرو بدون رنگ بود و شاسی ها سالم ( به گفته کارشناس ) بعد به مغازه طرف رفتیم و مبلغ 10 میلیون تومان به صورت بیعانه به شخص مورد نظر دادم و قرار دفترخانه را یک روز بعد یعنی 19 دی ماه گذاشتیم ، راس ساعت 12 گذاشتم .
تسویه حساب انجام شد و ماشین را تحویل گرفتم .
فروشنده تنها یک عدد کیلس به من داد و به ادعای ایشان هم ماشین تسویه حساب شده با عوارض و ... و آماده پلاک است ، چند برگه ای هم به من تحویل دادند که عوارض خودرو در آن نبود ، پس از پیگیری متوجه شدم عوارض خودرو پرداخت نشده ، هزینه عوارض شهرداری هم بود که با پیگیری توانستم مبلغی را بابت پرداخت بگیرم ولی در نهایت 512 هزار ت بابت عوارض خودرو پرداخت کردم

در مبایعه نامه ای دستی با طرف خریدار نوشتم فقط داخلش درج شده X طبق برگه کارشناسی خودرو فوق بدون رنگ شاسی سالم می باشد X
چون شب ماشین رو برای کارشناسی رنگ بردیم و سالم بود از نظر شاسی و بدنه رنگ نداشت به موارد دیگر توجه نکردم و فردا ظهر که ماشین رو گرفتم متوجه شدم چراغ راهنمای روی گلگیر خراب است ، چراغ راهنمای روی آینه راننده نیز خراب است و صندلی راننده زدگی دارد ، همچنین 1 عدد کیلس خوردرو را هم نداده بود
از اونجایی که پیگیر این مسائل شدم و فروشنده چند روز من رو درگیر پیگیری این مسائل کرد در آخر به من گفت همینطوری خریده ماشین رو خریده از نفر قبلی و کیلس هم گم کرده ،
هزینه چراغ عقب 2.5 میلیون و هزینه چراغ راهنما 1 میلیون و کیلس 4 میلیون تومان برآورد شد .
بی خیال موارد بالا شدم و هزینه ها رو فاکتور گرفتم و ماشین رو دیروز فک پلاک کردم 27 ام

بعد از فک پلاک متوجه مشکل بعدی وبزرگتری شدم که کیلومتر خودرو بود . کیلومتر خودرو دستکاری شده بود و رقم 68000 تا ی روی کیلومتر بعد از اینکه خودرو رو به مرکز سرویس خودرو ( کرمان موتور ) بردم متوجه شدم آخرین کیلومتر ثبت شده 128000 هزار بوده و کیلومتر ماشین دستکاری شده . .

آیا کاری میتونم کنم ؟
از اونجایی که تدلیس در معامله رخ داده و در متن مبایعه نامه چیزی در این رابطه درج نشده است ، آیا شکایت بنده به جایی میرسد؟ یا خیر.
نوشته های بعضی از دوستان رو هم خوندم و بعضی هم میگفتند گویا نتیجه ای ندارد این کار و شاید 2 سال طول بکشد.

که آیا من میتونم دادخواست بدم برای تدلیس و درخواست دریافت کلیه هزینه ها و خسارات قانونی کنم؟ یا اینکه بی خیال بشیم و دستمون به چیزی نمیرسه .
و من با وضعیت کیلومتر خودرو چه کنم ؟ چطوری میتونم اگر خواستم ماشین رو بفروشم نفر بعدی به مشکل نخوره ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید و اگر واقعا کسی توان یاری داره مشاوره کنم

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد