مشاوره حقوقی رایگان - وثیقه

در اجرای احکام حقوقی شخصی وثیقه ای را جهت دادخواست اعسار یک زندانی مالی گذاشته و زندانی ازاد شد پس از مدتی اعسار زندانی مورد پذیرش دادگاه واقع گردید اما زندانی از پرداخت پیش قسط حکم اعسار به اجرای احکام خودداری نمود و متواری گردید اجرای احکام طی اخطاریه تعرفه محکوم علیه را به وثیقه گذار اعلام نمود اما با بی تفاوتی برخورد کرد. پرسش این هست
1- چنانچه دادگاه وثیقه (ملک) مربوطه را عملیاتی کند و به مزایده بگذارد مستلزم تلاش بنده هست برای پیدا کردن خریدار یعنی باید به بنگاههای مربوطه سفارش لازم برای پیدا کردن مشتری بدهم که میبایست هزینه زیادی خرج نمایم = ایا این هزینه ها قابل وصول و قبول برای اجرای احکام هست یا خیر؟
2- بر فرض این ملک بفروش رفت ایا اجرای احکام فقط پیش قسط حکم تقسیط را بمن می پردازد یا کل مبلغ محکومیت را (با توجه به اینکه محکوم علیه در متواری شدن مسبوق به سابقه هست و برای پرداخت اقساط باقیمانده هیچگونه تضمینی نیست )
3- بر فرض در اواسط و یا پایان عملیات اجرایی ملک وثیقه شده دیدیم وثیقه گذار محکوم علیه را به اجرای احکام معرفی کرد و تقاضای استرداد وثیقه اش نمود تکلیف چیست؟ ایا اجرای احکام وثیقه عملیاتی را ابطال میکند و وثیقه را پس میدهد؟ انوقت تکلیف هزینه هایی که برای برای فروش ملک توسط اینجانب صرف شد چی میشود؟

پاسخ ها :

پرسشگر :

ممنونم - اما پرسش سوم من همچنان بی پاسخ ماند!!!!
ایا وثیقه گذار در زمان عملیات اجرایی ملک(وثیقه) محگوم علیه را به اجرای احکام مدنی معرفی کند تکلیف چیست ؟
ایا میتواند عملیات اجرایی را ابطال کند؟ تکلیف هزینه های که محکوم له برای انجام مزایده صرف کرد باید از چی کسی مطالبه کند؟

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

با سلام
زمانی که به کفیل یا وثیقه‌گذار ابلاغ می‌شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکومٌ‌علیه اقدام کند در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجراء می‌شود نسبت به استیفای محکومٌ‌به و هزینه‌های اجرایی از محل وثیقه یا وجه‌الکفاله اقدام می‌شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است, لذا امکان ابطال عملیات اجرایی نیست