مشاوره حقوقی رایگان - مرخصی زایمان

سلام من در حال حاضر فرهنگی رسمی هستم از مهر آینده قراره هیات علمی دانشگاه بشم و از آموزش و پرورش خارج بشم به وزارت علوم برم و حکم من مهر ماه بصورت پیمانی صادر میشه با توجه به اینکه باردار هستم و شهریور زایمان میکنم همان ابتدای استخدام امکان استفاده از مرخصی زایمان برای من وجود دارد؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

قوانین مرخصی زایمان چیست؟
مرخصی زایمان قوانین مشخصی دارد که تلاش می‌کند آرامش و راحتی هرچه بیشتری را برای مادر فرآهم کند.

مدت مرخصی زایمان 9 ماه است.
همه خانم‌های شاغل می‌توانند از مرخصی زایمان استفاده کنند.
کمک‌هزینه بارداری در شرکت‌های خصوصی طبق قوانین تأمین اجتماعی است و در بعضی از شرکت‌های دولتی هم طبق قوانین همان شرکت پرداخت می‌شود.
مرخصی بارداری جزو سابقه افراد حساب می‌شود.
حقوق مرخصی زایمان طبق مقررات قانون تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود؛ همچنین در این مدت پاداش و عیدی نیز به مادرهای تحت پوشش بیمه تعلق می‌گیرد.
دوره مرخصی زایمان جز ایام تعلیق از کار حساب می‌شود یعنی بعد از مرخصی، کارمندهای زن می‌توانند به سرکار خودشان برگردند.
زمان شروع مرخصی زایمان
مرخصی زایمان بلافاصله بعد از تولد بچه شروع می‌شود و یکی از مهم‌ترین مدارک دریافت مرخصی زایمان هم گواهی تولد یا شناسنامه نوزاد است.

اگر مادری در دوران بارداری نیاز به مرخصی داشته‌باشد،‌ دو راه دارد. از مرخصی استعلاجی استفاده کند یا با گواهی پزشک متخصص و بیمارستان وارد مرخصی زایمان شود. یعنی قبل از تولد نوزاد از مرخصی زایمان استفاده‌کند. می‌توان قبل از تولد بچه از مرخصی زایمان استفاده کرد اما باید حداقل 3 ماه از مرخصی بعد از تولد استفاده شود.