مشاوره حقوقی رایگان - شكايت از صاحبخانه

سلام من خانه ای را اجاره كردم كه دو هفته پس از ساكن شدنم زن صاحبخانه گفت در خانه شما دوربينی است كه خاموش است ديدی نگران نشو، به من گفتن بخاری در زمستان ميدهند ندادند، گفتن آيفون خونه رو درست ميكنند كه ازشون الان پرسيدم واسه چی درست نميكنين گفتن مستاجر قبلی اينجارو خونه عفاف كرده بوده الان ميخوايم رفت و آمدارو كنترل كنيم بهشون گفتم من ميخام از اينجا پاشم گفتن الان مستاجر نيست خودت بگرد پيدا كن، مستاجر دو خانم پيدا كردم گفتن به دوتا نميدن, نامزدم زنگ زد به صاحبخونه که من نميخوام خانمم اونجا باشه دوربين داشته صابخونه عصبانی اومد تو خونه و دوربينو ورداشت برد و گفت مستاجرم پيدا كنی قبول نميكنم خودت بايد بمونی تا آخر قرارداد، همون شب يه خانم ميخواست اجاره كنه كه گفتن نه نميدم، الان من بايد چيكار كنم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " در فرض سوال ، در قانون و عرف اجاره ، موجر تعهدی به تامین بخاری مورد نیاز مستاجر ندارد مگر در قرارداد کتبی اجاره به تعهد موجر به تامین بخاری مورد نیاز مستاجر اذعان شده باشد . نصب دوربین توسط موجر در مورد اجاره مغایر با حریم و حقوق خصوصی افراد بوده و جرم است و مجازات در پی دارد و شاکی (مستاجر) می تواند با تامین دلیل دوربین نصب شده ، از دلیل تامین شده جهت اثبات ادعا به منظور شکایت کیفری استفاده ببرد . نظر به اینکه در حال حاضر دوربین از مورد اجاره خارج گشته و موجب قانونی برای فسخ یکجانبه قرارداد وجود ندارد مگر در قرارداد کتبی اجاره ، شرط فسخ یکجانبه قبل از انقضاء مدت برای هر یک از طرفین (موجر یا مستاجر) با پرداخت یکماه اجاره بها بعنوان خسارت فسخ یکجانبه قرارداد پیش بینی شده باشد . کم هزینه ترین و کم زمان بر ترین راه حل ، مصالحه موجر و مستاجر از طریق میانجی گری مشاور املاک تنظیم کننده قرارداد اجاره به منظور ادامه قرارداد اجاره یا تفاسخ و اقاله قرارداد با توافق یکدیگر خواهد بود و گرنه در پیش گرفتن اقدام قضائی با توجه به وقت بر و هزینه بر بودن آن و مدت محدود قرارداد اجاره (مدت یکسال) زیاد توصیه نمی گردد مگر تنها راه حل باقیمانده باشد .

پرسشگر :

در قرارداد نوشته شده درصورت فسخ زودتر يكماه قبل اطلاع بدين كه من دادم، بازم نميشه كاري كرد؟

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

شما نمیتوانید اقدام به فسخ قراردتد اجاره کنید و میبایست متعهد به قراردتد اجاره باشید مگر اینکه با رضایت طرفین اقاله نمایید

یک وکیل

سلام" پاسخ به سؤال دوم - در فرض سؤال احتمالاً موردی که اشاره نموده اید مربوط به اعلام طرفین در مورد تمایل به تمدید قرارداد اجاره یکماه قبل از انقضاء مدت است و نه فسخ یکجانبه قرارداد . به هر حال همانطور که در پاسخ قبلی هم اشاره شد اگر در قرارداد اجاره ، شرط فسخ یکجانبه قرارداد برای هر یک از طرفین (مؤجر یا مستأجر) پیش بینی شده باشد ، جهت اثبات قانونی فسخ یکجانبه قرارداد ، لازم است در دادگاه صالح اقامه دعوی شود و تا دعوی فسخ در دادگاه رسیدگی و مورد حکم واقع گردد و احیاناً توسط مؤجر (محکوم علیه) به رأی صادره اعتراض و در دادگاه تجدید نظر رسیدگی و حکم دادگاه نخستین تأئید و ابرام گردد و از سوی محکوم له (مستأجر) تقاضای صدور اجرائیه از رأی صادره بعمل آید و به محکوم علیه ابلاغ قانونی شود و مهلت 10 روزه آن سپری شود ، تا آن موقع به علت اطاله دادرسی و وقت بر بودن تشریفات رسیدگی به دعاوی در محاکم ایران به نظر می رسد مدت قرارداد اجاره هم منقضی و پایان یافته باشد و می باید مورد اجاره تخلیه گردد !!!