مشاوره حقوقی رایگان - حکم رشد برای ازدواج

با سلام و خسته نباشید
دختر پونزده ساله ای است که پدرش فوت کرده پدربزرگش پیر است و مادرش هم ازدواج کرده و با مادرش زندگی میکند و میخاهد ازدواج کند اما عمو و مادر اون مخالف هستند آیا او میتواند حکم رشد بگیرد و بدون اجازه کسی ازدواج کند؟
فقط باید جوری باشه که عمو یا پدربزرگ اون شخص نفهمند که برای ازدواج حکم رشد میخواهد آیا میشود با همین اسم حکم رشد ساده اذن ازدواجش را داشته باشد؟

پاسخ ها :

علی غزاله

جناب آقای علی غزاله :

ماده 1043 - نکاح دخترباکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نمایدو شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه ازدادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.