مشاوره حقوقی رایگان - صلح عمری با حق فسخ مادام العمر

چندین سال قبل شوهرم ملکی داشت که به من صلح کرد .در صلح سه شرط بود یکی از این شروط حق فسخ مادام العمر برای مصالح بطور یکطرفه و این شرط لا یورث است.که پس از امضا صلح نامه همان روز برای حق فسخ مادام العمر توافق کردیم که این شرط در صلح نباشد و به دفترخانه مراجعه کردیم و توسط یک اقرار نامه در همان رو انعقاد صلح از حق فسخ صرفنظر کرد و حق مذکور را از خودش ساقط کرد بطوری که هیچ ادعایی در اینده نخواهد داشت .در ضمن صلح بصورت مشروط(عمری است ).مال الصلح هم یک سیر نبات(محاباتی) است
حالا بعد از چندین سال به خاطر مشکلات خانوادگی شوهرم شکایت کرده و میخاد ملک رو پس بگیره
و در دادخواست استناد شده به اینکه خیار شرط در صلحنامه چون به مدت عمر مصالح است و چون مدت عمر نامعلوم و نامشخص است و قابل تعیین نیست خیار شرط در صلح نامه مجهول است و با استناد به ماده 401 اگر برای خیار شرط مدت معین نشود هم شرط و بیع باطل است و چون بطلان اثر قهقرایی داردصلح از ابتدا باطل بوده است .خواستار بطلان صلح شده است
1-ایا چنین استدلال در مورد عقد صلح قابل پذیرش قاضی و استناد به ماده 401 صحیح است ؟ و قابل بطلان است؟
2-ماده 401 در مورد بیع و عقود مفابنه ای است یا در عقد صلح هم قابل تسرعی است؟
3-مادام العمر از نظر قانون و رویه قضایی دادگاه ها مدت محسوب میشود؟
4-در عقد صلح که جز عقود معین و مسامحه ای است میشه خیار شرط بدون مدت وغیر مضبوط باشد؟یا مادام العمر قرار داده شود؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خیالتان راحت باشد ازش قبول نمی کنند، با این حال پیشنهاد می کنم قبل از وقت رسیدگی صلح نامه و دادخواست ایشان و ضمایم را به من از طریق واتساپ نشان دهید تا یک لایحه دفاعیه برای شما بنویسم، از طریق مشاوره تلفنی دادراه با من تماس بگیرید.