مشاوره حقوقی رایگان - رای دادگاه

سلام وقت بخیر.
من سال 99 در روستایی زمین خریدم به متراژ 247 متر مسکونی، که پس از دیوارکشی و اقدام برای سند متوجه شدیم 303 متر است که 56 متر مازاد آن کوچه است. حال فروشنده از من شکایت کرد که آن 56 متر برای ایشان است و دادگاه به نفع من رای داد که کوچه است و مربوط به بنیاد مسکن است و به فروشنده ارتباطی ندارد.فروشنده درخواست تجدیدنظر داد و حال رای دادگاه تجدیدنظر به شرح زیر آمده است که متاسفانه بنده متوجه نشدم. میشه خواهش کنم شما که تخصص این کار را دارید بفرمایید رای دادگاه چیست؟

دررابطه با تجديدنظرخواهی آقای الف- فرزند - به طرفيت اداره ثبت اسنادواملاک و خانم الف- فرزند - از دادنامه شماره 000 صادره به تاريخ 1401/2/4 در پرونده کلاسه 0000 که به موجب آن در دعوی تجديدنظرخواه به طرفيت تجديدنظرخواندگان به خواسته اعتراض به عمليات ثبتی موضوع پلاک 1 فرعی روستا به مساحت 56 مترمربع زمين مسکونی، با اين استدلال که معابر داخل روستا عمومی و زيرنظر بنياد مسکن انقلاب اسلامی ودهياری روستا بوده وخواهان مالکيتی درآن ندارد نسبت به دعوی به طرفيت خانم الف- حکم بربطلان دعوی صادرشده و نسبت به اداره ثبت اسنادواملاک به جهت اينکه اقدام اداره ثبت اسنادواملاک درراستای وظايف سازمانی بوده و دعوی متوجه آن مرجع نيست قرار رد دعوی صادرشده است با توجه به دادخواست بدوی و رسيدگی صورت گرفته و اينکه برابر نظر کارشناسی مساحت مورد درخواست صدور سند و نيز تصميم هيأت ثبتی به /40
303 مترمربع بوده و مساحت 56 مترمربع به مختصات جغرافيايی مندرج درکروکی پيوستی ازاراضی متعلق به خواهان بدوی که درمسير طرح معبرعمومی بوده می باشد بنابراين اقدامات صورت گرفته نسبت به 56 مترمربع و تصميم هيأت ثبتی به شماره 683 مورخه
1400/9/30که در لايحه شماره... تجديدنظرخواه نيز برآن اشاره شده به شرح مختصات جغرافيايی پيوستی کارشناس منتخب مطابق با مقررات قانونی نبوده به نظردادگاه اولا رأی صادره نسبت به دعوی به طرفيت اداره ثبت اسنادواملاک مطابق باموازين قانونی بوده و تجديدنظرخواهی با هيچيک از جهات مقرر در ماده 348 قانون آيين دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب درامورمدنی منطبق نيست . بنابراين دادگاه به استناد فراز دوم ماده 358 قانون مذکور با رد تجديدنظرخواهی رأی صادره را تأييد می کند،ثانيا در دعوی به طرفيت خانم الف- درميزان 56 مترمربع زمين واقع شده در مسير معبر عمومی به شرح کروکی مختصاتی دادگاه تجديدنظرخواهی را وارد دانسته به استناد فراز اول ماده 358 قانون آيين دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب درامورمدنی و ماده يک قانون الحاق قانون ساماندهی و حمايت از توليد وعرضه مسکن رأی صادره را نقض و حکم برابطال تصميم شماره 683 مورخه 1400/9/30 در ميزان 56 مترمربع زمين واقع شده در مسير معبر عمومی به شرح کروکی مختصاتی ترسيمی کارشناس منتخب صادر و اعلام می کند و در ميزان مازاد بر 56 مترمربع موصوف نيز خواهان بدوی ذينفع نبوده به استناد فراز اول ماده 358 قانون آيين دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب درامورمدنی و مواد 356 و 89 ناظر به بند 10 ماده 84 همگی از قانون اخيرالذکر رأی صادره رانقض و قرار رد دعوی بدوی را صادر می نمايد ، رأی صادره مطابق ماده 365 قانون اخيرالذکر قطعی است.

پاسخ ها :

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

بهتراست ازطریق مشاوره تلفنی تماس بگیرید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است