مشاوره حقوقی رایگان - نگهداری یک لیتر مشروب دست ساز داخلی

با درود و عرض ادب؛
سال 99 مامورین به اتهاماتی امنیتی و سیاسی وارد منزل بنده شدند که حتی در برگه هم فقط اتهامات امنیتی بعنوان دلیل جلب و بازرسی منزل ذکر شده بود؛ اما در حین بازرسی منزل که مثلا بدنبال ادله و یا تجهیزات الکترونیکی برای اتهام سیاسی امنیتی می‌گشتند که چیزی هم در این خصوص کشف نکردند! متاسفانه در انباری آپارتمان واقع در پارکینگ، مقدار یک لیتر مشروب دست‌ساز داخلی کشف و پیوست پرونده شد؛ با توجه به اینکه موضوع اصلی ورود به منزل برای جلب بنده به اتهاماتی دیگر بوده است که حدودا 39 نفر دیگر هم ظاهرا بطور همزمان در سراسر استان محل سکونتم با این اتهامات امنیتی بازداشت شده بودند، لذا پرونده‌ها توام شدند و برای رسیدگی به برخی اتهامات تعدادی از متهمین که دارای شاکی خصوصی مبنی بر نشر اکاذیب بودند و یا از آنها هم مقداری موادمخدر و مشروب کشف شده بود با همان شماره پرونده مربوط به اتهام امنیتی، به دادگاه کیفری دو هم ارجاع شد که از جمله آنها همین اتهام نگهداری یک لیتر مشروب دست ساز داخلی مربوط به بنده بود؛ برای جلسه رسیدگی دادگاه کیفری دو، همه متهمین با عناوین مختلف اتهامی در یک روز احضار شدند، جز بنده! در احضاری که برای آنها ثبت شده بود اسم بنده نیز درج بود با همین عنوان اتهامی مشروب، ولی هیچ احضاریه‌ای در ثنای خود بنده ثبت و به من ابلاغ نشد و لذا من هم با توجه به عدم احضار و ابلاغ، در جلسه مذکور حاضر نشدم!
الان هم دادنامه‌ای صادر شده که در ثنای دیگر متهمین ثبت و به آنها ابلاغ شده ولی باز هم برای بنده هیچ چیزی ابلاغ نگردیده و در ثنا ثبت نشده است!
با این توضیحات فوق، عرض شود که در دادنامه‌ای که در ثنای سایرین ابلاغ شده است، درخصوص بنده نوشته شده که به دلیل نگهداری یک لیتر مشروب دست ساز داخلی ضمن معدوم نمودن مشروب مکشوفه، به سه ماه و یک روز حبس تعزیری و 25 ضربه شلاق و 5 برابر ارزش عرفی آن جزای نقدی در حق دولت محکوم و در انتها هم ذکر شده که رای مربوط به من غیابی می باشد و 20 روز قابل واخواهی در این دادگاه و پس از آن 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدید نظر مستقر در مرکز استان می باشد.

این توضیح را اضافه کنم که یک لیتر مشروب را در انباری متعلق به واحد ما واقع در پارکینگ آپارتمان کشف کردند که درب انباری را شاید بیش از 5 سال بود باز نکرده بودیم و روی قوطی مشروب هم گرد و خاک و تار عنکوبت بود و بنده اصلا اهل استفاده‌ی مشروبات الکلی نیستم و نماز می‌خوانم و روزه میگیرم و اهل رعایت حدود و شرع می‌باشم، شاید مربوط به مرحوم ابوی بنده بوده باشد که 4 سال پیش به رحمت خدا رفته است.

آیا با توجه به جمیع توضیحات بالا، میتوانم اقدام به ارسال لایحه‌ی اعتراض کنم؛ و آیا با ذکر این موارد بعنوان دفاعیات، می‌توانم درخواست واخواهی و صدور حکم برائت کنم؟! اگر نه، آیا می‌توان با توجه به فقدان سابقه و نداشتن سوء پیشینه کیفری، حبس را تبدیل به جزای نقدی و یا تعلیق نمود؟! در خصوص جریمه و شلاق چطور؟

این را هم ذکر کنم بنده فاقد سوابق محکومیت کیفری و حقوقی هستم و هیچ سوء پیشینه‌ای ندارم؛ آن قسمت اتهامات اصلی امنیتی و سیاسی که در اصل برای این منظور به منزل وارد شده بودند نیز در دادگاه انقلاب در حال رسیدگی می‌باشد؛ و فعلا فقط برای کشف یک لیتر مشروب الکی دست‌ساز، در دادگاه کیفری 2 چنین رائی صادر شده است که نمی‌دانم هم برای احضار به جلسه و هم الان ابلاغ دادنامه، چرا برای سایرین در ثنای آنها ابلاغ و ثبت می‌شود ولی در ثنای بنده هیچ چیزی برای اتهام مشروب ابلاغ نمی‌شود، اما قسمت مربوط به اتهامات امنیتی در ثنا ثبت و ابلاغ می‌شود!!!!

و یک مورد دیگر، مگر نمی‌گویند وقتی برای یک موضوع اتهامی وارد منازل می‌شوند، فقط بایستی ادله‌ی جرم مربوط به همان موضوع اتهامی درج شده در برگه دادستانی را ضبط کنند؟! پس چگونه است که مورد اتهامی بنده که برایش برگه‌ی جلب و بازرسی از منزل صادر شده بود اتهاماتی امنیتی و سیاسی بود، ولی مشروب الکی را که هیچ ارتباطی با موضوع اتهامی نداشت را هم ضبط و پیوست و پرونده‌ای جداگانه برای آن تشکیل دادند؟؟!!!

به هر روی، از وقتی که برای مطالعه می‌گذارید و بنده را از رهنمودهای ارزشمند خود بهره‌مند می‌فرمایید، تشکر و قدردانی می‌کنم.

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با این توضیحات امکان پاسخگویی وجود ندارد