مشاوره حقوقی رایگان - تعیین تکلیف زمین بایر شهری که بصورت قولنامه ای است؟؟

با سلام و خسته نباشید
برای تعیین تکلیف زمین های بایر موجود در سطح شهر تهران که صاحبان آن در قید حیات می باشند چه اقدامی برای دریافت سند رسمی باید انجام داد؟
پدر بنده قطعه زمین بایری دارد که در سال 1375 از شخصی بصورت قولنامه ای خریداری نموده و با توجه به اینکه پارسال از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی) درخواست صدور سند داده متاسفانه رای بر عدم صدور سند داده اند (کارشناس شهرداری و ثبت بدلیل عدم دیوار کشی رای منفی داده بود) موفق به دریافت سند رسمی نشده است.
* به چه ارگان یا سازمانی باید مراجعه کرد تا جوابگوی امثال پدر بنده باشد؟

با تشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، همین قدر به پاسخ اکتفا می نمایم که زمین شما آنطور که توضیح داده اید به علت اعراض یا عدم بهره برداری مالک یا ذینفع بدون عذر موجه در مدت معینه مصرح در قانون متروکه شده و به تملک وزارتخانه دولت در آمده و سپس احیاناً برای بهره برداری به اشخاص فروخته و واگذار گردیده است .

یک وکیل

ادامه از پاسخ قبل _ چنانچه زمین دایر باشد مشمول پاسخ فوق نمی گردد . به هر حال ارائه پاسخ قطعی و اطمینان بخش و به دور از حدس و گمان مستلزم رویت و مطالعه اسناد و مدارک و مستندات زمین و مشاوره حضوری است .

پرسشگر :

با تشکر از جواب که دادید.

خدمتتان عرض کنم مختصات زمین مذکور مشخص است(پلاک ثبتی دارد و زمین در طرح تفضیلی شهرداری مشخص شده است) و مدارک دال بر اینکه زمین مذکور برای پدر بنده است موجود می باشد.

** تعجب بنده از این است که چرا قانون خاصی با توجه به اینکه زمین مذکور مشکلی ندارد به تصویب و یا ابلاغ نمی رسد؟؟!!؟؟!!

با آرزوی موفق و سلامتی برای حضرتعالی

یک وکیل

سلام " پرسشگر محترم " در متن دوم ارسالی از سوی شما مشخص شد جنابعالی هم سوال اول را با عدم ذکر توضیحات کامل به درستی طرح ننموده اید ( که بر مبنای همان سوال ، پاسخ هم ممکن است متقن نباشد ) و هم در مورد زمین پدرتان راه حقوقی آن را به اشتباه طی نموده اید . وقتی می گوئید زمین بایر ، اگر در محدوده قانونی و حریم استحفاظی شهرها و شهرکها قرار گرفته باشد مشمول قانون خاص خودش می شود و اگر هم زمین بایر در خارج از حوزه استحفاظی شهرها بعنوان زمین کشاورزی توسط غیرمالک بعدا در آن کشت و زرع شده قانون دیگری ویژه خود دارد . اگر فرض بگیریم زمین شما که در حوزه استحفاظی شهر تهران قرار دارد موات اعلام نشده باشد ، باز زمین شما مشمول ماده 1 قانون تعیین تکلیف ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی نمی شود چونکه شرایط مصرح ماده مذکور را ندارد .

یک وکیل

با سلام
اگر زمین مورد بحث در محدوده شهری تهران باشد از یک قانون و اگر در محدوده استان تهران باشد از قانون دیگری پیروی مینماید ولی انچه که مسلم است قانون مادر یعنی ق مدنی و سپس ق اراضی در اینخصوص وضعیت را مشخص کرده . همانطور که همکار محترم فرمودند می بایست کلیه مدارک شما مطالعه و استعلام مجدد از مبادی ذی ربط گرفته شود که مشخص گردد زمین موات است یا خیر بایر است یا خیر و .....
مرجع رسیدگی می تواند دیوان عدالت اداری باشد یا کمیسیونهای 3 یا 5 نفره اداره ثبت و دیگر کمیسیونها
نیاز به مطالعه مدارک دارم

پرسشگر :

با سلام خدمت آقای "حميدرضا گنجي"

با تشکر از جوابی که دادید

* با توجه به توضیحی که دادید و اینکه زمین موات اعلام نشده است و به گفته جنابعالی ( مشمول ماده 1 قانون تعیین تکلیف ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی نمی شود) تکلیف چیه و چه اقدامی می بایست انجام داد؟

* آیا بصورت قانونی می شود پیگیر بود؟

یک وکیل

سلام" پرسشگر محترم" با سؤال و جواب متعدد الکترونیکی امکان نائل شدن به پاسخ اطمینان بخش و قاطع وجود ندارد و مستلزم مطالعه پرونده ثبتی ( اگر ملک پلاک ثبتی و سابقه ثبتی دارد ) در اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک می باشد . ضمن اینکه من عرض نکردم زمین موات اعلام نشده است بلکه اعلام شد اگر فرض بگیریم زمین موات اعلام نشده باشد و ...