مشاوره حقوقی رایگان - تهمت

سلام ببخشید مزاحمتون شدم
یه سوال کیفری داشتم که واقعاااا ممنون میشم جواب بدید
به یکی از آشناهای من که کارمند آموزش و پرورشه تهمت زدن که با یه خانوم متاهل رابطه داشته و اونا رو کنار هم دیدن
ولی اون واقعا این کارو نکرده و اونا هم هیچ مدرکی ازش ندارن و فقط تو اجتماع و مردم آبروشو بردن و حتی به دروغ قسم میخورن که اونو دیدن و قصد جونشو دارن
حالا اگه بره شکایت کنه و اونا هیچ مدرکی نداشته باشن نتیجه دادگاه به نفع کیه ؟
لطمه ای با توجه به حساسیت شغلیش به شغلش وارد نمیشه؟
تو رو خدا اگه می تونید جواب بدید چون مسئله مرگ و زندگیه

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

اگر مدرکی نباشد و تبرئه شوند، میتوانندبابت تهمت و افترا شکایت کنند و اعاده حیثیت بخواهند

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

سلام
ببینید سئوال شما ناقص طرح کردین
ولی با این وجود طبق ماده 637 قانون تعزیرات مجازات اسلامی
هر گاه زن و مردی که بینشان رابطه ء زوجیت نباشد مرتکب اعمال منافی عفت (غیر از زنا) از قبیل تقبیل یا مزاجعه یعنی روبوسی و در آغوش گرفتن شوند که طبق نظریه مشورتی نوشتن نامه های عاشقانه از مصادیق رابطه نامشروع نیست .
محکوم به 99ضربه شلاق میشوند

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

که اثبات عمل منافی عفت با این اوصاف کمی سخته
و دیدن این دو نفر در کنار هم رابطه طبق تفسیر مضیق یا به نفع متهم نامشروع تلقی نمیشه .مگر اینکه اون مصادیق از قبیل تقبیل و مزاجعه و مسافرت یا طبق عرف نوشته های مستهجن دیده شود چون تقبیل و مزاجعه در این ماده تمثالی هستند مصادیق دیگری مثل نوشته های مستهجن یا داشتن زن داخل خانه مرد

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

...دیده شود که در آن صورت طبق ماده 637 محکوم به 99ضربه شلاق میشوند
که اثباتش مشکل هست که در صورت عدم اثبات زن و مرد میتوانند برعلیه آنان اقامه دعوای افترا و اقامه حیثیت کنند .

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

...که در صورت اثبات این جرم مجازات جرم.
مجازات درجه ء 6تعزیری ست که با توجه به تناسب جرم ارتکابی. طبق ماده 23قانون مجازات جزو مجازاتهای تکمیلی و تبعی ست

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

....که به شخصه
1.اثبات رابطه نامشروع را کمی دور از ذهن دانسته و 2. در صورت اثبات فقط مجازات اصلی طبق ماده 637 تعزیرات یعنی همان نودو نه شلاق اجرا میشود .
موفق باشین .

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

طبق ماده ء 23 تعزیرات قانون مجازات انفصال از خدمت جزو مجازاتهای تکمیلی و تبعی ست و
جزو مجازاتهای اصلی نیست
نگران نباشین .