مشاوره حقوقی رایگان - تجارت

با سلام
من به مدت 10 سال مدیر عامل (خارج از اعضاء) هیئت مدیره یک شرکت سهامی خاص بودم که به دلیل ایجاد مشکلات فراوان از سوی سهامداران مجبور به استعفا شدم که پس از 5 ماه از زمان ارایه استفعا و برگزاری مجمع عمومی سالیانه از شرکت خارج شدم. اما حقوق ماه آخر و سنوات و عیدی بنده پرداخت نشده است . همچنین مطالباتی مربوط به سال 1393 از شرکت دارم که در دفاتر قانونی و اسناد مالی حسابرسی شده نیز ثبت شده است. به اداره کار برای طرح شکایت مراجعه کردم ولی اعلام می کنند چون مدیر عامل بوده ام باید از مسیر دادسرا پیگیری کنم.
چگونه باید مطالبات خود را برای دریافت پیگیری نمایم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" متقاضی محترم " شما کارگر نبوده اید که جهت وصول حق السعی خود به اداره کار مراجعه نموده اید ! عنوان شغلی شما مدیر عامل شرکت بوده است و وفق قانون کار ، کارفرما شناخته می شوید . مشاوره به سؤال شما نیازمند توضیحات مبسوط و تخصصی و البته تجربیات وکیل دادگستری در این زمینه است . چنانچه ساکن تهران هستید در صورت تمایل می توانید جهت دریافت مشاوره کامل در ساعات 16 الی 20 با شماره تلفن 09123095607 تماس حاصل نمائید

یک وکیل

با سلام اینکه مدیر کارگر است یا کارفرما مورد اختلاف است و رویه واحذی وجود ندارد اما با توجه به دکترین حقوقی مدیر در برابر کارگر کارفرماست و در برابر کارفرمای اصلی که شرکت است کارگر محسوب می گردد پس اداره کار می تواند دادخواست شما را قبول کند.

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
اول اینکه طرح موضوع از طریق دادسرا وجهی نداشته و احتمالا منظورشون دادگاه حقوقی بوده
ثانیا در اینجا به نظر کارفرمای اصلی شرکت باشه که شخص حقوقیه نه مدیر عامل که شخص حقیقیه و وقتی هم کارپری شکایت میکند از شرکت شکایت میکند نه شخص مدیرعامل شرکت بنابراین به نظر امکان طرح دعوی شما وجود داره و خود شما کارمند شرکت بوده اید
ولی در صورت عدم پدیرش چاره ای جز طرح دعوی در دادگاه حقوقی ندارید

محمد عبداله زاده خانقاه

جناب آقای محمد عبداله زاده خانقاه :

اولا وفق قانون کار نظر به اینکه حقوق ماهیانه وفق قانون کار دریافت می کردید فارغ از عنوان شغلی مشمول قواعد قانون کارید و اداره کار حق استنکاف ندارد .لیکن در صورتیکه اداره کار از پذیرش درخواست شما سرباز زد می توانید در دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده (شرکت)طرح دعوی کنید که محتملا دادگاه با قرار عدم صلاحیت پرونده را به اداره کار ارجاع می کند

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.فرمایش همکارم جناب عبدالله زاده نظر اینجانب نیز می باشد..یاالله

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

پرونده شما نیاز به مطالعه دقیق موضوع دارد
در هر حال برای مشاوره بیشتر می توانید با همکارا ن دادراه و یا اینجانب با شمار ذیل تماس حاصل نمایید
لطفا قبل از تماس پیامک دهید
با تشکر
بین ساعات 18 الی 20

یک وکیل

سلام" قابل توجه همکاران محترم پاسخ دهنده به سؤال " همانطور که مستحضرید به استناد ماده 2 قانون کار ، کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان دریافت حق السغی اعم از مزد ، حقوق ، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند و به استناد ماده 3 قانون کار ، کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند . مدیران و مسئولان و بطور عموم کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر بر عهده می گیرند . در صورتیکه نماینده کارفرما خارج از اختیارات خود تعهدی بنماید و کارفرما آنرا نپذیرد در مقابل کارگر ضامن است . لطفاً بفرمایید اگر کارفرما را در فرض سؤال ، شرکت یا مؤسسه در نظر بگیریم آیا اعضاء هیئت مدیره و از جمله مدیر عامل حتی اگر عضو هیئت مدیره هم نباشند کارگر محسوب می شوند و یا اینکه از لحاظ اعمال مقررات ، مشمول قانون تجارت می شوند ؟ مثال دیگر ، فرض کنید خود شما با همکارانتان مؤسسه حقوقی تأسیس و به ثبت می رسانید ، حال اگر مؤسسه حقوقی را کارفرما بدانیم آیا اعضاء مؤسس و هیئت مدیره آن کارگر محسوب می شوند و مشمول قانون کار می گردند !!!؟ با تبیین و تشریح پاسخ به این سؤال و موارد تمثیلی آن به نظر حقیر مشخص می شود که فرق است بین نمایندگان کارفرما از قبیل مشاغل معاون مالی و اداری و معاون حقوقی یا مدیران زیر مجموعه آنها که در کارگاه مشمول قانون کار ، هم نماینده کارفرما و هم کارگر محسوب می شوند با سایر نمایندگان کارفرما شخصیت حقوقی که عضو هیئت مدیره شخصیت حقوقی هستند و کارگر به حساب نمی آیند و مشمول قانون تجارت هستند .

یک وکیل

نظر جناب آقای گنجی کاملا درست است اما همانطور که خانم جرجانی عزیز فرمودند این مورد اختلافی است

سروش سلامیان

جناب آقای سروش سلامیان :

با سلام ؛ به نظر بنده فارغ از مباحث تئوری که همکاران محترم مطرح نموده اند ، جنابعالی به اداره کار مراجعه فرموده اید و نتیجه ای حاصل نشده است. لذا به دادگاه مراجعه نموده و ضمن تقدیم دادخواست تصمیم گیری در این مورد را به دادگاه سپرده یا راسا وارد ماهیت شده و رای صادر مو کند یا قرار عدم صلاحیت صادر و تصمیم گیری را به اداره کار محول می نماید. در هر حال حتما از همراهی وکیل در تمام مراحل بهره مند باشید .

سروش سلامیان

جناب آقای سروش سلامیان :

اما به نظر شخصی بنده با توجه به اینکه مستند به ماده 114 قانون تجارت مدیران حتما باید سهام دار باشند و ثانیا مدیر عامل نماینده قانونی هیت مدیره است و مستحق حق الزحمه ، باید به دادگاه حقوقی مراجعه نماید و نه اداره کار .