مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار امر مختومه در دیوان عدالت مرتبط با بند ث ماده 53 قانون دیوان

درسال91شعبه 7بدوی سابق (9 جدید )نسبت به دعوای بنده بطرفیت گمرک ایران به خواسته الزام به فروش خانه سازمانی واجرای ماده 8 و ماده واحده اصلاح ماده 8 قانون ساماندهی وحمایت ازتولیدوعرضه مسکن به ترتیب مصوب 25اردیبهشت87 و 28 آذر89 با استدلال تخیییری بودن فروش به ساکنان واصل بودن مزایده عمومی حکم به رد شکایت صادرکرد وبه علت عدم تجدیدنظرخواهی بنده درشعب تشخیص حکم قطعی گردید متعاقبا" در سال 93 باهمان خواسته بنده وچندنفردیگرازهمکاران بطرفیت گمرک اهواز، اداره کل دارائی واداره کل راه وشهرسازی خوزستان دردیوان طرح شکایت نمودیم که شعبه 8 بدوی سابق (11جدید) درمورد بنده به اعتبار رای سال91 شعبه7بدوی سابق (9 جدید) واعتبارامرمختومه وبند ث ماده 53 قرارردشکایت صادر وتوسط شعبه 7 تجدیدنظر سابق (3 جدید) تایید شدامادرخصوص 2تن از همکارانم همین شعبه رای به ورود صادر کردوتوسط شعب 8تجدیدنظرسابق (25جدید) و 7 سابق(3جدید) تایید شد.بنده به قاضی شعبه 8سابق و11جدید متذکرشدم که موضوع واجداعتبارامرمختوم نبوده زیرا رکن اصحاب واحد دعوا دردو دعوای سال91و93 مفقود بوده و طبق قانون وآئین نامه اجرایی ماده 8 درصورتی که دستگاه مالک وبهره بردار قانون را اجرانکندادارات کل دارایی و راه وشهرسازی مکلف به اجرای قانون هستند وشما دردو دعوای دیگر همکارانم، توجه دعوا به دارایی و راه وشهرسازی را ضمنا"پذیرفته اید وایرادی ازلحاظ عدم توجه دعوا به آنها را مطرح نکرده ایدوهرسه را ملزم به فروش خانه سازمانی کرده ایدووقتی که توجه دعوا به این دودستگاه را پذیرفته اید یعنی که دراجرای قانون وظایف وتکالیفی دارندلذا طرح شکایت بطرفیت آنها را در ذیل اصحاب دعوای واحدتعریف کنید که طرح شکایت بطرفیت آنها ضروری بوده و درصورت عدم طرح دعوا بطرفیت این دودستگاه دعوا قابل استماع نیست وشما دردورای دیگرمربوط به 2نفراز همکاردیگرم که همزمان با ما بطرفیت فقط گمرک اهواز مطرح شده به علت عدم طرح دعوا بطرفیت دارایی و راه وشهرسازی وصرفا"گمرک اهواز قراررد شکایت صادرکرده اید درحالی که وضعیت این دونفردرسال 94 مشابه وضعیت بنده درسال91 بوده یعنی من فقط بطرفیت گمرک ایران ودونفراخیرفقط بطرفیت گمرک اهواز که قائم مقام قانونی گمرک ایران در اهواز میباشدطرح دعوا کرده ایم پس نمیتواند امرمختومه باشد وشما در 3مورد 3 رای متفاوت صادر کرده اید که نمی پذیرفت واصرار بر کلمه وعبارت از حیث واطلاق حیث داشت وبه عبارتی فقط طرح موضوع به عنوان یک رکن از ارکان امرمختوم را برای تحقق امرمختوم کافی میدانست و زیر بار استدلالم نمی رفت که بند ث ماده 53 رابا استدلال برایشان بیان کردم که برموضوع دعوا واصحاب دعوا وسبب دعوا که در بند ث مستتراست صراحت دارد وکلمه حیث ازباب مسامحه بر زبان مقنن جاری شده ودلالتی بر اطلاق ندارد قبول نکرده واعمال ماده 75 را نمی پذیرفت حتی به ایشان گفتم که توجه دعوا ونه عدم توجه عوا به دارایی وشهرسازی درآرای شما غلبه دارد ودرشعبه 17 تجدیدنظردرمقام مستشار رای به ورودشکایت شعبه بدوی سابق خودت یعنی شعبه 8 وتوسط قاضی دیگری را که بطرفیت گمرک اهواز و دارایی وراه وشهرسازی خوزستان بوده را تایید کرده اید و در دعوای دیگری ومربوط به همکار دیگری که مثل بنده درسال 91 درشعبه 7 بدوی سابق حکم به رد گرفته بود بااستدلال اینکه دارایی و شهرسازی خوزستان مالک خانه های سازمانی گمرک اهواز نیستند به علت عدم توجه دعوا قرار رد شکایت صادر کرده اید ودرمورد گمرک اهواز به علت اعتبارامرمختومه ورای شعبه 7 بدوی مانند بنده قراررد شکایت به استناد بندث ماده 53 صادرکرده اید ونتیجه این میشود که شما در 7 فقره صادره در5رای توجه دعوا به دارایی وشهرسازی خوزستان را پذیرفته ایدوفقط دردوفقره عدم توجه دعوا را پذیرفته اید پس توجه دعوا به این دودستگاه اجرایی درآرای شما برعدم توجه غلبه دارد و حق بنده ودیگرهمکارانم راضایع کرده ایدچون با اشتباهتان منشاء تبعیض شده اید چون 3 همکاردیگرم با آرای شما درشعبه بدوی وتجدیدنظر صاحب منزل سازمانی شدند و من و6 همکاردیگرم محروم حتی می توانست باتوجه به استناد گمرک به رای ردمادرسال91 با حکم به ورود شکایت با این استدلال که آرای مادرسال91وبرداشت ایشان از قانون درسال 94 به سبب تعارض درمتن قانون است(یای بین مزایده عمومی وساکنین در متن اصلاح شده ماده 8 قانون ساماندهی که بعضی قضات به یای تخییرآنرا تفسیرکرده وفروش به ساکنین راغیرالزام آورمیدانندواصل رابر مزایده عمومی میدانند وبعضی به یای ترتیب تفسیرکرده و اجرای قانون راازطریق مزایده عمومی با قید اولویت به ساکنین والزام آور میدانند مثل ایشان (عبارت اخیربندت ماده 98 قانون دیوان ) هم ایراد امر مختوم را ردکند وهم حق مارا بدهد لذا به ایشان گفتیم با اعلام اشتباه حداقل فرصت دیگری برای احقاق بوجود می آیدکه آن هم معلوم نیست چه سرنوشتی پیدا خواهدکرد
چنانچه نظر خودتان را با توجه به سوال مطرح شده قبلی بیان فرمایید ممنونم

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اگر از ظرفیتهای اعاده دادرسی ویژه استفاده نکرده ایید میتوانید در احرای ماده79 قانون این دادریی دیوان عدالت اداری تقاضای رسیدگی ویژه با استناد به ارای صادره بنفع همکارانتان اقدام نمایید